Αλμυρά μάφιν με σπανάκι και φέτα
Δοκιμάζουμε μια εύκολη συνταγή για αλμυρά μάφιν.
Ακόμη ωραιότερα από τα γλυκά μάφιν είναι τα αλμυρά. Είναι βολικά για τις μέρες που χρειάζεσαι ένα γρήγορο πρωινό και κατάλληλα για σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Η παρακάτω συνταγή είναι για μάφιν με φέτα και σπανάκι (και λίγη πάπρικα για ελαφρά καπνιστή γεύση) αλλά μπορείς να πειραματιστείς με γραβιέρα, τσένταρ, καλαμπόκι, λιαστή ντομάτα ή ό, τι άλλο υλικό σου αρέσει.
Υλικά:
(για 12 μερίδες)
2 ¾ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. πάπρικα
¾ κ.γ. αλάτι
¾ κ. γάλα
½ κ. λάδι
2 αυγά
1 κ. σπανάκι κομμένο
¾ κ. φέτα σε κομμάτια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190. Αλείφω ένα ταψί για μάφιν με λάδι. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά μαζί με το γάλα και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν και έπειτα προσθέτω το μίγμα με τα ξηρά υλικά και ανακατεύω ξανά. Προσθέτω την φέτα και το σπανάκι και ανακατεύω. Χωρίζω το μείγμα στις θήκες του ταψιού.
Ψήνω τα μάφιν για περίπου 25-30 λεπτά (αν τα τρυπήσω στο κέντρο με οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει καθαρή. Αφήνω τα μάφιν να κρυώσουν για 5 λεπτά. Με ένα μαχαιράκι τα βοηθάω να απελευθερωθούν από τις θήκες. Τα μεταφέρω από το ταψί πάνω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν λίγο ακόμα.
- Γουατεμάλα: Σε «κατάσταση πολιορκίας» κηρύχθηκε η χώρα μετά τις δολοφονίες αστυνομικών από συμμορίες
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442