Σπιτικό γιαούρτι εύκολα και νόστιμα
Αρκετοί από εμάς έχουμε αγαπήσει, εσχάτως, τα χειροποίητα: ψωμί στο σπίτι, μπίρα (!), τώρα και γιαούρτι.
Θυμάστε την γιαγιά που έφτιαχνε γιαούρτι; Τώρα, αυτό είναι τελευταία τάση της γαστονομικής μόδας και επιτομή της φιλοσοφίας του slow food, φυσικά.
Επίσης, αν το φτιάξετε μόνοι σας θα σας κοστίσει λιγότερο από το συσκευασμένο, μπορείτε να ελέγξετε τα υλικά, από το γάλα μέχρι πώς θα είναι η τελική υφή του προϊόντος, ενώ δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό.
Δείτε αυτή την εύκολη συνταγή:
Το σπιτικό γιαούρτι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, χάρη στο γαλακτικό οξύ, και τρώγεται σκέτο ή μπαίνει σε γλυκές και αλμυρές συνταγές. Αποτελεί εκπληκτική λύση σε όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς μπορεί να δώσει τις απαραίτητες ποσότητες ασβεστίου χωρίς να τους δημιουργήσει προβλήματα.
- Χαρίτσης: Το Ισραήλ δρα ως διεθνής παραβάτης διαπράττοντας γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων
- Θα φάει το έργο τέχνης που αγόρασε 6,2 εκατ. ευρώ – Η μπανάνα και το άδοξο τέλος
- Πρώτο, ιστορικό πορτρέτο άστρου σε άλλο γαλαξία
- Η κληρονομιά του πατέρα της ήταν 10.000 δίσκοι – Τους ανεβάζει στο διαδίκτυο, τον θρηνεί και τον γνωρίζει
- Τρινκιέρι: «Δεν έχει αδυναμίες ο Παναθηναϊκός»
- Τι σημαίνουν τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ