Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας : Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας

Τσίπρας : Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αρνείται και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να πράξει τα απαραίτητα, ενώ εξαπάλυσε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι επιλέγει «το δρόμο του βούρκου κι της λάσπης».

Τις εξελίξεις στα ζητήματα του κοροναϊού και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας. Μέσα σε ένα μήνα και μία εβδομάδα θρηνούμε 2.466 απώλειες» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αρνείται να πράξει τα απαραίτητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ και την μαζική διεξαγωγή τους, «για να έχουν επιτέλους, μετά από τόσους μήνες, σωστή εικόνα της διασποράς του ιού οι ειδικοί». Παράλληλα, ζήτησε την επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και την ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά της πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά και τις πληρωμές των εφημεριών των υγειονομικών, «τις οποίες με θράσος αρνείται η κυβέρνηση που υποκριτικά χειροκροτούσε γιατρούς και νοσηλευτές».

Σχολιάζοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ότι τα οικονομικά στοιχεία φανερώνουν μια πραγματική κοινωνική χρεοκοπία. «Με ύφεση στο 11,7% στο γ’ τρίμηνο και με πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2021 μόλις 0,9% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες» τόνισε, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση «επέλεξε να μην στηρίξει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, να επιδοτήσει την αναστολή εργασίας και τις μειώσεις μισθών και να αφήσει χωρίς ρευστότητα χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας ότι επιχειρεί να «βουλιάξει την πολιτική συζήτηση στον βούρκο».

«Η μόνη διέξοδος της κυβέρνησης είναι ο αυταρχισμός και η προσπάθεια να βουλιάξει την πολιτική συζήτηση στον βούρκο. Η επιλογή λάσπης αποτελεί κεντρική επιλογή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση «δεν είναι ένας απλός αντιπερισπασμός για την “ανεμελιά” της Πάρνηθας με πάνω από 100 ανθρώπινες απώλειες τη μέρα. Αναδεικνύει τα συνολικά αδιέξοδα της κυβέρνησης μπροστά στην απώλεια ελέγχου της πανδημίας και την οικονομική κατάρρευση».

«Δική μας ευθύνη είναι με τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση να δώσουμε τη μάχη για την προστασία της κοινωνίας» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ακολουθήσει τον κ. Μητσοτάκη «στον δρόμο του βούρκου κι της λάσπης».

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτική Συμμαχία για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων του ταμείου ανάκαμψης κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις αποτυχημένες συνταγές του σχεδίου Πισσαρίδη. «Ένα σχέδιο που είναι σαν να βγήκε από την χρονοκάψουλα της περιόδου 2010-2014 χωρίς τίποτα ουσιαστικά καινούργιο» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «το σχέδιο που θα επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αποτελέσει την βάση ενός ανοιχτού διαλόγου με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας».

«Κεντρικός άξονας του σχεδίου θα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η μείωση των ανισοτήτων. Ο ψηφιακός και πράσινος μετασχηματισμός της οικονομίας μπορεί και πρέπει να γίνει χωρίς να αφήσουμε κανένα πίσω και χωρίς να δημιουργήσουμε νέες ανισότητες. Ακριβώς για αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της εργασίας και της μείωσης της ανεργίας. Μέσα σε ένα πλαίσιο ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων που παράγουν ασφάλεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταλήγοντας πως «κεντρικό στοιχείο του σχεδίου θα αποτελεί η δημιουργία ενός κοινωνικά αποτελεσματικού κράτους, με έμφαση στις κοινωνικές υπηρεσίες και ειδικά στην αναγέννηση του ΕΣΥ».

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024