Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κλείδωσε η σπορ προδιαγραφών έκδοση GTX για το VW ID.4

Κλείδωσε η σπορ προδιαγραφών έκδοση GTX για το VW ID.4

Η VW επιβεβαίωσε την εξέλιξη μιας σπορ έκδοσης για το ηλεκτροκίνητο crossover της η οποία θα προσφέρει ισχύ 306 ίππων και αναλόγως σπορ χαρακτηριστικά.

Πηγές στη γερμανική φίρμα επιβεβαιώνουν την παρουσία μιας σπορ έκδοσης στην γκάμα του νέου ID.4 η οποία θα επωφεληθεί από πιο δυναμικό σχεδιασμό, τετρακίνηση και φυσικά περισσότερη ισχύ.

Ειδικότερα, το ID4 GTX όπως θα είναι η ονομασία της έκδοσης, αναμένεται να έχει ισχύ 306 ίππων παίρνοντας αυτοδικαίως μια θέση στην κεφαλή της γκάμας των ID χάρη στην παρουσία δύο ηλεκτρικών μοτέρ με απόδοση 75 και 150 kW τα οποία θα τοποθετούνται στον μπροστινό και τον πίσω άξονα αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας εκτός από τη γενναιόδωρη απόδοση και τετρακίνηση.

Το κινητήριο σύνολο θα καθιστά εφικτή τη δυνατότητα επιτάχυνσης του ID.4 GTX από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα, δηλαδή καθιστώντας το ταχύτερο κατά δύο και πλέον δευτερόλεπτα σε σχέση με την μέχρι στιγμής κορυφαία έκδοση της γκάμας Pro Performance.

Tα ηλεκτρικά μοτέρ θα τροφοδοτούν μπαταρίες ιόντων λιθίου 77 kWh οι οποίες αναμένεται να εξασφαλίζουν στην έκδοση GTX αυτονομία 470  χλμ. έναντι των 520 χλμ. της Pro Performance για τους προφανείς λόγους.

Η VW αναμένεται να φροντίσει να σηματοδοτήσει τον πιο δυναμικό χαρακτήρα της έκδοσης GTX και με την ανάλογη αισθητική η οποία θα φροντίζει να το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο ως την κορυφαία έκδοση της γκάμας.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα άφιξής του, η πρεμιέρα του αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2021 με την προοπτική να διατεθεί από το β΄εξάμηνο της χρονιάς. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία που αφορούν την τιμή είναι δεδομένο ότι θα κινηθεί ψηλότερα από τα 58.500 ευρώ της έκδοσης Max του ΙD.4 στη γερμανική αγορά.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή των υπόλοιπων γνωστών εκδόσεων του ID.4 έχει ήδη ξεκινήσει από τον Αύγουστο στο εργοστάσιο του Zwickau όπου κατασκευάζεται επίσης το ID.3.

Sports in

Η επιβλητική εμφάνιση του «Greek Freak» κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σάρωσε» την Δομινικανή Δημοκρατία, με τον «Greek Freak» να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση και να αναδεικνύεται MVP του αγώνα – Τα στατιστικά του σούπερ σταρ της «γαλανόλευκης» στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024