Το εμβόλιο δεν σκοτώνει τον κοροναϊό…(παντού)
Όποιος εμβολιαστεί προστατεύεται από τον κοροναϊό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τον μεταφέρει.
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Το εμβόλιο για τον κοροναϊό προσφέρει ασπίδα ανοσίας για όσους εμβολιαστούν.
Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες, οι οποίοι μελετούν τις επιστημονικές δημοσιεύσεις και οι οποίες γίνονται με διεθνή στάνταρς. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει πεδίο αμφισβήτησης.
Τι σημαίνει όμως αυτό;
Όποιος εμβολιαστεί σημαίνει πως δεν θα νοσήσει από κοροναϊό ή ακόμη και εάν νοσήσει τα συμπτώματα θα είναι πολύ ελαφρά και δεν θα κινδυνεύει η ζωή του.
Ουσιαστικά, το εμβόλιο προστατεύει τον καθένα ατομικά.
Ακόμη δεν υπάρχουν μελέτες εάν όσοι εμβολιάζονται μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Δηλαδή, εάν νοσήσουν ελαφρά θα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό; Ο ιός θα έχει την ίδια «φονική» δυναμική;
Ένα ακόμη γκρίζο σημείο είναι εάν η ανοσία που αποκτά όποιος εμβολιαστεί διαρκεί εφ’ όρου ζωής ή υπάρχουν «παράθυρα» για ανάπτυξη του ιού μετά από κάποιο διάστημα και πόσο θανατηφόρος θα είναι .
Είναι λογικό να μην υπάρχουν απαντήσεις αφού οι μελέτες επί της ουσίας θα έχουν απαντήσεις μόλις ο εμβολιασμός αποκτήσει μαζικά χαρακτηριστικά.
Σίγουρα, όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μεταδώσουν τον κοροναϊό.
Μάλλον όχι, ως φορείς.
Το πιο σοβαρό που διαφεύγει της προσοχής των περισσοτέρων, λόγω της κόπωσης από τα μέτρα και της ελπίδας από το εμβόλιο είναι οι πιο παλιές μελέτες για την μετάδοση του κοροναϊού.
Ο κοροναϊός παραμένει στον αέρα μετά από βήχα ή φτέρνισμα για αρκετή ώρα- και γι’ αυτό φοράμε μάσκες, για να μην τον μεταδώσουμε, επιβιώνει σε επιφάνειες χαλκού (π.χ. μπρούτζινα πόμολα) έως 4 ώρες, στο δέρμα για 9 ώρες, σε χαρτόνι έως 24 ώρες και σε πλαστικές ή ανοξείδωτες επιφάνειες 2-3 μέρες.
Καλός και συνεχής αερισμός των χώρων, συνεχής απολύμανση αντικειμένων και χεριών, μάσκα και σταθερός συστηματικός έλεγχος με rapid test σε μαζικούς χώρους εργασίας αποτελούν την απάντηση στον περιορισμό της μετάδοσης.
Το εμβόλιο δεν σκοτώνει παντού τον κοροναϊό. Το εμβόλιο σκοτώνει τον κοροναϊό στο ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε ανθρώπου ο οποίος έχει εμβολιαστεί.
Για να εξαλειφθεί ο κοροναϊός, θα πρέπει να μην υπάρχουν εστίες μετάδοσης.
Δηλαδή, άνθρωποι που δεν θα έχουν εμβολιαστεί.
Και να λαμβάνουν όλοι μέτρα προστασίας έως να εμβολιαστούν μαζικά οι πολίτες.
Όλα αυτά, μέχρι να μάθουμε ακριβώς τις ιδιότητες των εμβολίων και να ανακαλυφθεί φάρμακο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις