Ένας ακόμη θρύλος του ποδοσφαίρου ανέβηκε ψηλά στον ουρανό.
Ο Πάολο Ρόσι έκανε ακόμη πιο φτωχό το ιταλικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Η UEFA δε γινόταν να μην τιμήσει τη μνήμη του.
Έτσι, με ανακοίνωσή της, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από όλες τις αποψινές (10/12) αναμετρήσεις του Europa League (μεταξύ των οποίων είναι και τα ματς των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), ως ελάχιστος φόρος τιμής στο θρύλο της Ιταλίας.
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει το Μουντιάλ του 1982, στο οποίο η Ιταλία έγινε πρωταθλήτρια κόσμου χάρη στα γκολ που σημείωσε ο Ρόσι με τα χρώματα των «ατζούρι».
Τέλος, να θυμίσουμε πως ο παλαίμαχος επιθετικός είχε κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών (σημερινό Champions League) με τα χρώματα της Γιουβέντους το 1984/85 αλλά και το UEFA Super Cup.
A moment of silence will be held at all UEFA matches today, following the death of Italy’s World Cup hero, Paolo Rossi.
Top scorer at the 1982 tournament, Rossi netted 20 times in 48 matches for the Azzurri.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.