Πανεύκολα, χριστουγεννιάτικα brownies με σοκολάτα
Χωρίς καμία διαφορά στην κλασική συνταγή, με λίγη φαντασία στην παρουσίαση, τα αγαπημένα όλων μας brownies γίνονται γιορτινά και μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα δεντράκια!
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
Το επιδόρπιο των γιορτινών δείπνων οφείλει να βρίσκεται στο πνεύμα των ημερών. Δείτε πώς θα φτιάξετε πανεύκολα το γλυκό εκείνο που θα θέλουν όλοι να φωτογραφίσουν προτού…καταβροχθίσουν!
Υλικά
Για την ζύμη
380 γρ. πραλίνα σοκολάτας
2 αβγά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την διακόσμηση:
1 συσκευασία έτοιμο γλάσο βανίλιας
100 γρ. πολύχρωμη τρούφα
ξύσματα λεμονιού και πορτοκαλιού
σπόροι από ρόδι
χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια
ζαχαρωτά
ό, τι άλλο θέλετε
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε την πραλίνα σοκολάτας, τα αβγά και το αλεύρι.
Αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, περιχύνουμε το μείγμα σε ένα ταψί-φόρμα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 – 17 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Βγάζουμε το brownies από το ταψί πάνω σε επιφάνεια εργασίας και το κόβουμε σε μικρά ή μεγαλύτερα τρίγωνα.
Φανταζόμαστε πως είναι δέντρα και τα διαχειριζόμαστε αναλόγως. Εν είδει βάσης/κορμού, μπορούμε να βάλουμε τα μπαστουνάκια ή ένα κομμένο μπισκότο ή μια μακρόστενη πλάκα σοκολάτας. Βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και διακοσμούμε αναλόγως με τα γούστα μας. Πρσοθέτουμε τρούφα, ζαχαρωτά, ψιλοκομμένα φρούτα ή ό, τι άλλο… Βάζουμε και τα παιδιά στο παιχνίδι.
Πάρτε ιδέες από τις φωτογραφίες του άρθρου και πιάστε δουλειά!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις