Ο Άγιος Βασίλης εμβολιάστηκε κατά του νέου κοροναϊού
Ο Άγιος Βασίλης εμβολιάστηκε κατά του νέου κοροναϊου και θα μπορέσει να φέρει τα δώρα, διαβεβαιώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», τη λέξη «εμβολιάστηκε» με τη φράση «είναι απρόσβλητος».
Ο Άγιος Βασίλης είναι απρόσβλητος στην Covid-19 και θα μπορέσει να φέρει τα δώρα στα παιδιά τη νύχτα της 24ης προς 25 Δεκεμβρίου, διαβεβαίωσε σήμερα μια αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την αγωνία των παιδιών.
«Κατανοώ τις ανησυχίες στο θέμα του Άγιου Βασίλη, διότι είναι ηλικιωμένος» και επομένως βρίσκεται σε μια ηλικιακή ομάδα υψηλού κινδύνου μπροστά στην πανδημία, εξήγησε η Μαρία βαν Κέρκοβ, υπεύθυνη να επιβλέπει τη διαχείριση της πανδημίας στον ΠΟΥ.
«Μπορώ να σας πω ότι ο Άγιος Βασίλης είναι απρόσβλητος στον ιό», επισήμανε, αναφέροντας πως είχε μια… σύντομη συνομιλία μαζί του.
The pandemic need not deter Santa Claus from travelling the world and handing out gifts this coming Christmas because he is immune to COVID-19, a World Health Organization official said. https://t.co/KXdVSwHGYv
«Πηγαίνει πολύ καλά και η κυρία του πηγαίνει επίσης πολύ καλά και είναι μάλιστα πολύ απασχολημένοι αυτή τη στιγμή», τόνισε η επιστήμονας όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ.
Επιπλέον, στα παιδιά που ρωτούν εάν ο Άγιος Βασίλης θα επηρεαστεί από τους περιορισμούς εισόδου σε ορισμένες χώρες, η Κέρκοβ εμφανίστηκε επίσης καθησυχαστική.
«Θα μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει από τον εναέριο χώρο» και «να μοιράσει τα δώρα του», τόνισε η ίδια.
Ωστόσο, η Μαρία βαν Κέρκοβ έσπευσε να σημειώσει:
«Είναι πολύ σημαντικό όλα τα παιδιά του κόσμου να κατανοήσουν ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση με τον Άγιο Βασίλη και μεταξύ τους πρέπει να τηρείται αυστηρά», είπε.
Πρέπει τα παιδιά «να κοιμηθούν νωρίς την παραμονή των Χριστουγέννων, όμως ο Άγιος Βασίλης θα μπορέσει να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο για να παραδώσει τα δώρα τους», επανέλαβε η ειδικός, μητέρα κι η ίδια δύο αγοριών.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.