Ο κοροναϊός στάθηκε η αφορμή να μπλοκάρουν πολλές… παραδοσιακές συναλλαγές με το Κτηματολόγιο. Κι αυτό επειδή τόσο στα κτηματολογικά γραφεία όσο και στα γραφεία κτηματογράφησης για λόγους προστασίας η αυτοπρόσωπη παρουσία επιτρέπεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Ετσι, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες – συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας – που δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία και οι οποίοι αισθάνονται ανησυχία για να προλάβουν τις προθεσμίες αλλά και για να εκδώσουν κάποιο απαραίτητο για την κτηματογράφηση έγγραφο.
«ΤΑ ΝΕΑ», σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και δικαστικοί επιμελητές), παρουσιάζουν έναν ηλεκτρονικό οδηγό επιβίωσης στο Κτηματολόγιο την περίοδο της καραντίνας, καθώς και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται με τη θέσπιση των νέων προστίμων.
-Ποιες δυνατότητες έχουν οι ιδιοκτήτες και οι επαγγελματίες που επιθυμούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά πιστοποιητικά
-Πώς μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις πράξεις οι συμβολαιογράφοι και οι δικηγόροι τις εγγραπτέες πράξεις καθώς και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.