Χρυσαφένια & αφράτα τηγανόψωμα με φέτα
Πόσον καιρό είχατε να ακούσετε την λέξη "τηγανόψωμο"; Ναι, είναι πράγματι λίγο vintage αυτό το έδεσμα, αλλά η νοστιμιά του παραμένει αξεπέραστη.
- ΣΥΡΙΖΑ ώρα μηδέν, κρίνεται η θέση της αξ. αντιπολίτευσης – Debate και δημοσκοπήσεις βγάζουν πρόεδρο
- Παγιδευμένοι στα δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Τι περιμένουν 200.000 οικογένειες
- Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε ψηφοφορία για το όνομα του κόμματός του
- Πάνω από 100 νεκροί σε μία μέρα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο
Τρώγονται ζεστά κάθε ώρα της μέρας. Γίνονται με πανεύκολο τρόπο και το σπίτι μας μοσχοβολά για ακόμα μια φορά.
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200ml χλιαρό γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
100 ml βούτυρο λιωμένο
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που δεν είναι όμως ζεστό.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για μία ώρα.
Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 8 ίσα κομμάτια ζύμης.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι στην παλάμη μας και προσθέτουμε φέτα.
Το κλείνουμε πιέζοντας καλά σαν πουγκί και το πιέζουμε να γίνει μια φλατ πιτούλα, αρκετά λεπτή.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε 2 λεπτά τις πιτούλες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Παύλος Μαρινάκης: Εκλογές το 2027 – Καμία ανησυχία στην κυβέρνηση για διαρροές στον προϋπολογισμό – Τι είπε για ΠτΔ και για ψήφο εμπιστοσύνης
- Μητσοτάκης σε Bloomberg: Η πλειοψηφία μας είναι σταθερή – Eκλογές το 2027
- ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Το «χαμένο» βίντεο αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι που συνθέτει το παζλ του «μπαζώματος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις