Χρυσαφένια & αφράτα τηγανόψωμα με φέτα
Πόσον καιρό είχατε να ακούσετε την λέξη "τηγανόψωμο"; Ναι, είναι πράγματι λίγο vintage αυτό το έδεσμα, αλλά η νοστιμιά του παραμένει αξεπέραστη.
Τρώγονται ζεστά κάθε ώρα της μέρας. Γίνονται με πανεύκολο τρόπο και το σπίτι μας μοσχοβολά για ακόμα μια φορά.
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200ml χλιαρό γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
100 ml βούτυρο λιωμένο
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που δεν είναι όμως ζεστό.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για μία ώρα.
Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 8 ίσα κομμάτια ζύμης.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι στην παλάμη μας και προσθέτουμε φέτα.
Το κλείνουμε πιέζοντας καλά σαν πουγκί και το πιέζουμε να γίνει μια φλατ πιτούλα, αρκετά λεπτή.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε 2 λεπτά τις πιτούλες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Ιδιωτική κλινική: «Κανείς δεν ήξερε πού ήταν η γυναίκα» – Τι υποστήριξε η νύφη της 46χρονης
- Καλαμάτα – Πανιώνιος 1-1: Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής της Superleague 2
- «Το Τυχερό Λαχείο» του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο 104
- Ντόναλντ Τραμπ και Τέιλορ Σουίφτ συμφιλιώθηκαν και τραγουδούν μαζί το… «Trump story»
- Χεζμπολάχ: Σκοτώθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης – Αιματοχυσία στη Γάζα με πάνω από 90 νεκρούς
- Το Πολυτεχνείο, η Δικτατορία, η Κύπρος και η Μεταπολίτευση