Χρυσαφένια & αφράτα τηγανόψωμα με φέτα
Πόσον καιρό είχατε να ακούσετε την λέξη "τηγανόψωμο"; Ναι, είναι πράγματι λίγο vintage αυτό το έδεσμα, αλλά η νοστιμιά του παραμένει αξεπέραστη.
Τρώγονται ζεστά κάθε ώρα της μέρας. Γίνονται με πανεύκολο τρόπο και το σπίτι μας μοσχοβολά για ακόμα μια φορά.
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200ml χλιαρό γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
100 ml βούτυρο λιωμένο
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που δεν είναι όμως ζεστό.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για μία ώρα.
Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 8 ίσα κομμάτια ζύμης.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι στην παλάμη μας και προσθέτουμε φέτα.
Το κλείνουμε πιέζοντας καλά σαν πουγκί και το πιέζουμε να γίνει μια φλατ πιτούλα, αρκετά λεπτή.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε 2 λεπτά τις πιτούλες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Το… μυστικό πίσω από το εκρηκτικό ξεκίνημα του Λεβαντόφσκι στη σεζόν (vid)
- ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Πολιτεία και δικαστικές αρχές να ρίξουν άπλετο φως
- Μίλαν: «Δένει» με νέο συμβόλαιο τον Γκάμπια
- Νότιο Σουδάν: Έφηβη νύφη «δημοπρατήθηκε» και «πουλήθηκε» σε τιμή ρεκόρ
- Στα κόμματα η μέρα της μαρμότας, στην κοινωνία μαύρη και άραχνη, για μετανάστες σε ΑΤ η τελευταία
- Ούρλιαζε και έβριζε: Ο πρίγκιπας Χάρι στα πιο περίεργα τρία λεπτά της ζωής του