Ως πρωτοπόρος (μαζί με την Ατλέτικο αλλά και με δύο ματς παραπάνω) ταξίδεψε στη Βαρκελώνη η Σοσιεδάδ και ως τέτοια στάθηκε στο Κάμπ Νου. Οι Βάσκοι έβαλαν πολύ δύσκολα στην Μπαρτσελόνα, προηγήθηκαν στο σκορ αλλά η ομάδα του Κούμαν έφτασε στην ανατροπή πριν το ημίχρονο και πήρε τελικά τη νίκη με 2-1.

Πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ από τους «μπλαουγκράνα» που κινδύνεψαν όμως στο τέλος να δεχτούν την ισοφάριση. Μπήκε στην πεντάδα μετά από καιρό η Μπαρτσελόνα μειώνοντας παράλληλα στους έξι βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερα και είχε ευκαιρίες για γκολ με Γκριεζμάν και Μέσι αλλά η Σοσιεδάδ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο ματς. Στο 27′ ο Γουίλιαν Ζοσέ σκόραρε ύστερα από την ασίστ του Πόρτου για το 0-1. Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήταν άμεση.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Άλμπα με τρομερό σουτ στο γάμα του Μερίνο έκανε το 1-1 ενώ στο 37′ ο Γκριεζμάν αφού πέρασε τον τερματοφύλακα της Σοσιεδάδ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ένα λεπρό μετά ο Μπρέιθγουεϊτ βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε άουτ για να έρθει η ανατροπή στο 43′. Ο Ντε Γιόνγκ σκόραρε με κοντινό πλασέ, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ το οποίο όπως έδειξε το VAR δεν υπήρχε κι έτσι έγινε το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάρτσα ξεκίνησε και πάλι πιο καλά, έφτασε κοντά στο γκολ πρώτα με τον Μέσι και στη συνέχεια με τον Γκριεζμάν που δεν μπόρεσε να σκοράρει μπροστά από τη γραμμή του τέρματος. Στο 73′ ο Ισάκ δεν κατάφερε να πλασάρει από κοντά, Σοσιεδάδ άρχισε να πιέζει την Μπαρτσελόνα για την ισοφάριση και στο 84′ «άγγιξε» το 2-2 όταν ο Τερ Στέγκεν είπε «όχι» στο σουτ του Γουίλιαν Ζοσέ και στην επαναφορά στο πλάσαρε του Ισάκ.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Αραούχο, Μπουσκέτς (66’Αλενιά), Άλμπα, Πέδρι (74’Πιάνιτς), Ντε Γιόνγκ, Μινγκέθα (79’Λανγκλέ), Μπρέιθγουεϊτ. Γκριεζμάν (66’Τρινκάο), Μέσι.

Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Μονρεάλ, Λε Νορμάντ (85’Σανιά), Θουμπελδία, Ιγκόρ, Γκοροσαβέλ, Μερίνο, Θουμπιμέντι, Γκεβάρα (57’Ναβάρο), Πορτού (64’Ισάκ), Γουίλιαν Χοσέ, Γιανουζάι (57’Μπαλενεντσέα).