Εκατοντάδες θρησκευτικοί ηγέτες ζητούν απαγόρευση της «θεραπείας» της ομοφυλοφιλίας
Με δήλωσή τους ζητούν τον τερματισμό της βίας κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Σε μια κίνηση ενότητας με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, περισσότεροι από 370 θρησκευτικοί ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο υπογράφουν από κοινού αίτημα απαγόρευσης της διαβόητης «επανορθωτικής θεραπείας».
Στο ίδιο αίτημα ζητούν από τα έθνη να τερματίσουν την ποινικοποίηση του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου και καλούν για τερματισμό της βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.
Οι υπογραφές προέρχονται από θρησκευτικούς ηγέτες 35 χωρών οι οποίοι τονίζουν πως κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ιερή.
«Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένες θρησκευτικές διδασκαλίες έχουν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα ανά τους αιώνες για να προκαλέσουν βαθύ πόνο σε γκέι, λεσβίες, αμφιφυλόφιλους, queer, διεμφυλικά και τρανς άτομα. Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει.» ανέφεραν στην δήλωσή τους.
Το κείμενο υπογράφουν επιφανείς προσωπικότητες του θρησκευτικού κόσμου όπως: ο αρχιεπίσκοπος Ν. Αφρικής, Emeritus Desmond. M. Tutu που είχει τιμηθεί με Νόμπελ ειρήνης το 1984, ο ραβίνος Mel Gottlieb που είναι πρόεδρος της Ακαδημίας της Ιουδαϊκής Θρησκείας στην Καλιφόρνια και ο ιερέας και πρόεδρος της Ενωμένης Εκκλησίας του Χριστού, Rev. John C. Dorhauer.
Η «επανορθωτική θεραπεία» είναι μια φρικαλέα πρακτική που στοχεύει στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/ και της ταυτότητας φύλου κάποιου.
Η πρακτική που έχει καταδικαστεί από την Αμερικάνικη Ιατρική Ένωση καθώς και την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρία στο παρελθόν περιελάβανε ακόμα και μεθόδους όπως εγκλεισμό, ευνουχισμό και ηλεκτροσόκ.
Μόνο είκοσι αμερικάνικες πολιτείες έχουν θεσπίσει κάποιου είδους απαγόρευση της «επανορθωτικής θεραπείας» ενώ ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που κατοικούν στις υπόλοιπες πολιτείες -διαιτέρως τα μικρής ηλικίας άτομα της κοινότητας- παραμένουν εκτεθειμένα στις επικίνδυνες πρακτικές.
Το 2019 ο Υπουργός Παιδεία του Ισραήλ, Ραφαέλ Πέρετς υποστήριξε δημόσια την «θεραπεία».
Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που καταδίκασε την συγκεκριμένη πρακτική ήταν η Μάλτα το 2016.
- Απερίσκεπτα άστρα βρέθηκαν να γυροφέρνουν τη μαύρη τρύπα του Γαλαξία
- Ευρωπαϊκή Ένωση: H διεύρυνση και ο προϋπολογισμός – Τα συν και τα πλην της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
- Αμετάβλητη η κατάταξη της FIFA – Σε ποια θέση «κλείνει» η Ελλάδα το 2024
- Πούτιν: «Πλησιάζουμε τη νίκη στην Ουκρανία» – Πυρηνικές απειλές αλλά και άνοιγμα στον Τραμπ
- Τσουκαλάς: Η ΝΔ να ενημερώσει αν μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιό της
- Νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο Γιώργος Χατζημάρκος