Άγγλοι μαθητές ζητούν «να γυρίσουν τα Γλυπτά πίσω στην Ελλάδα!»
Πολλαπλά τα πλήγματα στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, καθώς σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα αναμένεται να παγώσουν ή να καθυστερήσουν αφού στηρίζονται στην αμερικανική τεχνολογία
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- O Έλον Μασκ στο μικροσκόπιο για διαρροή κρατικών μυστικών
Έχουν περάσει 204 χρόνια από τότε που ο λόρδος Ελγιν, πρεσβευτής της Βρετανίας στην Υψηλή Πύλη, πούλησε στη Βουλή των Κοινοτήτων τα Γλυπτά που απέσπασε από τον Παρθενώνα.
Έκτοτε, το αίτημα της επανένωσης υποστήριξαν προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας: από τον Μπιλ Κλίντον και τον Βλαντίμιρ Πούτιν έως τον Σον Κόνερι και τον Τζορτζ Κλούνι. Στο πλευρό της Ελλάδας τάσσεται, διαχρονικά, και η πλειοψηφία των Βρετανών, όπως καταδεικνύουν όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις. Μεταξύ τους και πολλά παιδιά, τα οποία βρίσκουν πάντα τρόπους να μας συγκινούν.
Αυτή την εβδομάδα, ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ευχάριστη έκπληξη: όταν άνοιξε την αλληλογραφία του, στο γραφείο του στο Χόλαντ Παρκ, αντίκρισε επιστολές από δεκάχρονους άγγλους μαθητές στις οποίες του εξέφραζαν την ένθερμη υποστήριξή τους στο αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Χωρίς να έχει προηγηθεί επικοινωνία της πρεσβείας μαζί τους, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού του σχολείου Our Lady of Sion συζήτησαν το θέμα στην τάξη τους και αποφάσισαν να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα, έχοντας πειστεί ότι κακώς τα Γλυπτά παραμένουν «φυλακισμένα» στο Βρετανικό Μουσείο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις