Με πτυχία Κολεγίων η εγγραφή σε ΤΕΕ
Έτσι, το υπουργείο Παιδείας με διάταξη του που εμφάνισε χθες στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας δίνει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα σε πτυχιούχους κολεγίων και ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Υποχρεωτικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να εγγράφονται πλέον στο ΤΕΕ οι πτυχιούχοι κολεγίων στην ειδικότητα των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και στο Οικονομικό Επιμελητήριο οι απόφοιτοι της ειδικότητας του Οικονομολόγου και του Λογιστή Φοροτεχνικού.
Έτσι, το υπουργείο Παιδείας με διάταξη του που εμφάνισε χθες στη Βουλή δίνει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα σε πτυχιούχους κολεγίων και ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων. Η διάταξη ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο του για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση.
Επ αυτής το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι η χώρα μας συμμορφώνεται με τις διατάξεις αυτές με τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ οι αρμοδιότητες της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων που είχε δοθεί στις επαγγελματικές οργανώσεις επιστρέφουν στην αρμοδιότητα του.
Το θέμα ωστόσο προκάλεσε την έντονη αντίδραση ΤΕΕ που κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για αιφνιδιαστικές κινήσεις αναφέροντας ότι «βάζει μπροστά, ψευδόμενο, το κοινοτικό δίκαιο και τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
«Αποτελεί ντροπή να κοροϊδεύει το υπουργείο τους βουλευτές και τους πολίτες ότι δήθεν είναι υποχρεωμένο από αιτιολογημένη γνώμη της Κομισιόν να αλλάξει με αυτές τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις τη νομοθεσία για την αναγνώριση προσόντων» τονίζει το ΤΕΕ. «Αρέσει δεν αρέσει, σε οποιονδήποτε, η χώρα έχει Σύνταγμα και η Ευρώπη ιδρυτικές συνθήκες. Ουδείς μπορεί να τα διαστρεβλώνει, ούτε στο πνεύμα, ούτε στο γράμμα τους».
«Τον φόβο για το τι σημαίνουν αυτές οι ρυθμίσεις τον αποδεικνύει η μεθόδευση του υπουργείου Παιδείας: η τροπολογία κατατέθηκε τελευταία στιγμή, εν κρυπτώ, χωρίς διάλογο με τους επιστημονικούς φορείς» αναφέρει το ΤΕΕ.
«Η ποιότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση, ιδίως στον χώρο των μηχανικών, δεν υπηρετείται από καμία προσπάθεια εξίσωσης προς τα κάτω» τονίζει το ΤΕΕ.
«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι με βάση και την κοινοτική νομοθεσία και την λογική θέματα ισοδυναμίας και ισοτιμίας επαγγελματικών προσόντων τα κρίνουν οι ίδιοι οι επαγγελματικοί φορείς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις