Ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα & φουντούκια
Η λαχταριστή συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου ζητά άφθονα φουντούκια, κρέμα και σοκολατένιο μπισκότο και είναι πεντανόστιμη
Τι πιο εγγυημένο ως γλυκό από έναν πατροπαράδοτο κορμό σοκολάτας; Όχι όμως σκληρό και λιγωτικό όπως των μαμάδων μας, αλλά αφράτο και να λιώνει στο στόμα. Ακολουθήστε βήμα βήμα την συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου και απολαύστε ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα ζητάτε κάθε χρόνο.
Για την βάση
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το κορν φλάουρ και χτυπάμε λίγο ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο μπολ και αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τον κάδο χτυπάμε σε αυτόν τα ασπράδια σε μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε επάνω το μείγμα πέρα-πέρα έτσι ώστε να έχει λεπτό πάχος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά. Δεν πρέπει να ξεραθεί, ώστε να λιώνει στο στόμα. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει για ένα μισάωρο, την αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα πάνω στην οποία την ψήσαμε.
Για την κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και το κονιάκ μέχρι να σχηματιστεί σαντιγί.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε τη βάση σε τρεις μακρόστενες λωρίδες. Βάζουμε τη μία σε μια πιατέλα και απλώνουμε επάνω της λίγη σαντιγί. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη λωρίδα, συνεχίζουμε με σαντιγί και βάζουμε και την τρίτη λωρίδα από τη βάση. Στο τέλος απλώνουμε στην επιφάνεια και τα πλαϊνά την υπόλοιπη σαντιγί δίνοντάς της όσο το δυνατόν πιο «πομπέ» σχήμα. Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη και λίγα τριμμένα φουντούκια.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις