Αν σου αρέσει να τσιμπάς κάτι κατά τη διάρκεια της μέρας και θέλεις να αποφύγεις τα ανθυγιεινά σνακ δοκίμασε να φτιάξεις τραγανά ρεβίθια. Είναι πανεύκολα, θρεπτικά και εντελώς εθιστικά.

Αφού στεγνώσεις πολύ καλά μερικά έτοιμα, βρασμένα ρεβίθια τα απλώνεις σε ένα ταψί. Ρίχνεις λίγο λάδι, τα πασπαλίζεις με τα αγαπημένα σου μπαχαρικά και τα ψήνεις για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.

Εδώ προτείνουμε πάπρικα, καγιέν και δεντρολίβανο αλλά οι επιλογές είναι άπειρες: κύμινο, γκαράμ μασάλα, θυμάρι, κουρκουμάς κ.ο.κ.

Υλικά:

Ρεβίθια (βρασμένα, στραγγισμένα και σκουπισμένα καλά)
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. θυμάρι ή δεντρολίβανο
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι

Εκτέλεση:

Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα ρηχό ταψί απλώστε τα καλά σκουπισμένα όσπρια και περιχύστε τα με λίγο λάδι και έπειτα πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά στη μέση του ψησίματος.