Αυτά είναι τα πιο ρετρό, νοσταλγικά φιλμ για τα Χριστούγεννα
Δεκαετίες πριν το Home Alone και το Love Actually τα Χριστούγεννα ήταν ασπρόμαυρα και κάπως συγκινητικά
Πώς ήταν τα Χριστούγεννα στην Αμερική την δεκαετία του ’50; Όχι και πολύ διαφορετικά σε σχέση με αυτό που είναι στις μέρες μας. Ίσως είναι πασπαλισμένα με λίγο περισσότερη μαγεία, ίσως πάλι έτσι να μας φαίνεται εμάς. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ταινίες θα δώσουν ένα καλό boost στην ατμόσφαιρα θαλπωρής που θέλουμε να δημιουργήσουμε και φέτος στο σπιτικό μας για την περίοδο των γιορτών. Βλέπονται καλύτερα με ζεστό κρασί ή σοκολάτα…
It’s a wonderful life (1946)
Μια ασπρόμαυρη ταινία, του Frank Capra, με τον James Stewart, ο οποίος ξυπνά μια μέρα, έχοντας καταραστεί όλα όσα του συμβαίνουν στη ζωή του, βλέποντας την άσχημη πλευρά των πραγμάτων, της οικογένειας και της μικρής κοινωνίας του, για να εκτιμήσει, τελικά, τα απλά καθημερινά πράγματα, που τον κάνουν χαρούμενο. Μια γλυκόπικρη ταινία, η οποία, μάλιστα, θεωρείται μία από τις καλύτερες όλων των εποχών.
Miracle on 34th street (1947)
Όταν ένας γεράκος, που ισχυρίζεται ότι είναι ο αληθινός Άι-Βασίλης, πιάνει δουλειά σε ένα κατάστημα παιχνιδιών στην 34η οδό, συνειδητοποιεί ότι η κόρη της διευθύντριας δεν πιστεύει ούτε στα παραμύθια, ούτε στον Άι-Βασίλη. Έτσι, βάζει σκοπό να καταφέρει να την κάνει να πιστέψει σε αυτόν. Πρόκειται για μία ταινία, που στην εποχή της είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και καταφέρνει, με εξαιρετικά απλό τρόπο, να περάσει στο κοινό τα ανθρωπιστικά μηνύματα των γιορτών.
Scrooge (1951)
Είναι πασίγνωστη η χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς, για τον θείο Εμπενίζερ Σκρουτζ, το πρότυπο της μιζέριας και της τσιγκουνιάς, ο οποίος θεωρεί πως τα Χριστούγεννα δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια απάτη και ένα περιττό έξοδο. Στο τέλος, όμως, θα αλλάξει γνώμη, όταν την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτονται τρία πνεύματα και μέσα από διάφορες ιστορίες, του δείχνουν τα λάθη του, καθώς και τη ζωή των ανθρώπων που βιώνουν την χαρά των Χριστουγέννων. Έτσι, λοιπόν, στο τέλος γίνεται ο καλύτερος άνθρωπος στην πόλη του και μας μαθαίνει πως κάποιος μπορεί να είναι τσιγκούνης τόσο στα υλικά αγαθά, όσο και στα αισθήματα. Δείτε την ολόκληρη εδώ:
Meet me in St.Luis (1944)
Χριστούγεννα και musical: τι καλύτερο; Το “Meet me in St.Luis” είναι η καλύτερη επιλογή! Η Judy Garland ερωτεύεται τον γείτονά της και όλα συμβαίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μας φέρουν πιο κοντά στη μαγεία των Χριστουγέννων.
White Christmas (1954)
Το μιούζικαλ της χρυσής εποχής του Hollywood (1954), με τα υπέροχα τραγούδια του Irving Berlin, αφηγείται την ιστορία δύο ανδρών που πολέμησαν μαζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά αποφάσισαν να συνεργαστούν καλλιτεχνικά. Στην πορεία οι δύο άνδρες συνεργάζονται με ένα γυναικείο ντουέτο και πηγαίνουν στο Βερμόντ για να περάσουν τα Χριστούγεννα. Λαμπεροί πρωταγωνιστές και παραμυθένια ατμόσφαιρα θα σας καθηλώσουν…
The Bishop’s Wife
Η σύζυγος του Επισκόπου, είναι μια ταινία μεγάλου μήκους ρομαντικής κωμωδίας του Samuel Goldwyn από το 1947 με πρωταγωνιστές τους Cary Grant, Loretta Young και David Niven. Η ιστορία μιλάει για έναν άγγελο που βοηθάει έναν επίσκοπο με τα προβλήματά του. Ο επίσκοπος Henry Brougham, προβληματισμένος με τη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου καθεδρικού ναού, προσεύχεται για θεϊκή καθοδήγηση. Έτσι, του εμφανίζεται ένας άγγελος που ονομάζεται Dudley!
Christmas in Connecticut (1945)
Αυτή η ταινία δεν είναι τόσο γνωστή όσο οι άλλες, αλλά αξίζει την προοσοχή σας. Πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία για μια άγαμη συγγραφέα της εφημερίδας της πόλης που προσποιείται ότι είναι γυναίκα αγρότης και μητέρα και στη συνέχεια ερωτεύεται έναν από τους θαυμαστές της. Τα υλικά της μαγείας και του χριστουγεννιάτικου πνεύματος είναι πιιο απλά από ό, τι φανταζόμαστε…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις