Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εφτά χριστουγεννιάτικες ταινίες που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες του είδους τους

Εφτά χριστουγεννιάτικες ταινίες που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες του είδους τους

Χριστουγεννιάτικο φιλμ δεν σημαίνει κατ' ανάγκη κλισέ, ψεύτικο χιόνι και γλυκανάλατο happy end

Αυτές οι ταινίες θα σας καθηλώσουν όλους μαζί και, κάποιες θα σας συγκινήσουν πραγματικά, άλλες θα σας ανεβάσουν την διάθεση. Ξεχάστε για λίγο τις προκαταλήψεις σας σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες ταινίες. Οι συγκεκριμένες είναι άλλο πράγμα…

Κλάους: το μυστικό των Χριστουγέννων (2019)

Την σκηνοθέτησε ο συν-δημιουργός του «Εγώ, ο Απαισιότατος», Σέργκιο Πάμπλος και η ταινία του, που κυκλοφόρησε πέρσι, είναι υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης animation ταινίας και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως μπορεί και να το πάρει. Απλά απολαυστική, ατόφια παραμυθένια και πολύ συγκινητική, χωρίς να γίνεται γλυκανάλατη.

Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Oλόφρεσκο χριστουγεννιάτικο φιλμ που έχει μια εμφανή πρωτοτυπία: πρωταγωνιστούν μόνο μαύροι ηθοποιοί, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει από ταινίες τέτοιου είδους. Εξαιρετική ιδέα. Ο  Forest Whitaker κλέβει την παράσταση, ως ένας εκκεντρικός κατασκευαστής παιχνιδιών σε αυτό το ασυνήθιστο, κεφάτο μιούζικαλ του David E Talbert. Όπως γράφτηκε και στην ελληνική Vogue «συνδυάζοντας πιασάρικες μελωδίες από τον John Legend, περίπλοκα κοστούμια και μια πλούσια παραγωγή, η ταινία είναι πολύχρωμη και γλυκιά όπως μια χριστουγεννιάτικη καραμέλα.»

Ένας Άγγελος στη Γη (1947)

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Robert Nathan, αυτή η ρομαντική ταινία του Henry Koster είναι κλασική. Ο Cary Grant υποδύεται τον γοητευτικό άγγελο, ο οποίος έρχεται στη Γη για να βοηθήσει έναν επίσκοπο με τον γάμο του που βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης. Ο άγγελος όμως ερωτεύεται και το δίλημμα που εμφανίζεται μπροστά του, παραμονές Χριστουγέννων, είναι τεράστιο. H ταινία απέσπασε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ήχου, ενώ προτάθηκε για άλλα πέντε.

Γκρέμλινς (1984)

Υπάρχουν τρεις απαράβατοι κανόνες εάν θέλετε να κρατήσετε ένα mogwai ως κατοικίδιο: κρατήστε τα μακριά από το φως και το νερό και μην τα ταΐσετε μετά τα μεσάνυχτα. Ο Billy Peltzer δεν υπάκουσε στους κανόνες και έτσι παραμονές Χριστουγέννων η μικρή χιονισμένη πόλη του βρέθηκε αντιμέτωπη με μια ορδή σκανταλιάρικων καλικάντζαρων που σπέρνουν τον τρόμο. Η cult ταινία του Joe Dante συνδυάζει με έναν πρωτότυπο τρόπο το θρίλερ και την κωμωδία μέσα από το εορταστικό κλίμα της εποχής και έχει και sequel για τους φανατικούς.

Carol (2015)

Η Cate Blanchett και η Rooney Mara συμρωταγωνιστούν στην μεταφορά του μυθιστορήματος της Patricia Highsmith από τον Todd Haynes, η οποία αφηγείται μια ιστορία αγάπης που αναπτύσσεται μεταξύ μιας φιλόδοξης φωτογράφου και μιας γυναίκας που βρίσκεται στην διαδικασία ενός δύσκολου διαζυγίου. Η δραματική ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για τις ερμηνείες και προτάθηκε για τον Χρυσό Φοίνικα, έξι βραβεία Όσκαρ, πέντε Χρυσές Σφαίρες και εννέα BAFTA. Μην περιμένετε christmas spirit και τα τοιαύτα, η ατμόσφαιρα όμως και ένα μέρος της δράσης που εκτυλίσσεται γιορτινή περίοδο θα σας ικανοποιήσουν και με το παραπάνω.

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης (1993)

Κάποιοι την βλέπουν κάθε χρόνο και δεν έχουν άδικο. Η εμβληματική stop-motion ταινία του Henry Selick σε σενάριο του Tim Burton παντρεύει κατά έναν μοναδικό τρόπο το πνεύμα των Χριστουγέννων με την εφιαλτική αισθητική του Halloween. Εκτός από τα εκπληκτικά visuals, η ταινία διακρίνεται για την εκπληκτική μουσική του Danny Elfman που τιμήθηκε με Grammy.

Polar Express (2004)

Μια μαγική ταινία δράσης για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη χιόνι, ανατροπές και παραμυθένια ατμόσφαιρα. Βασισμένη στο πολυαγαπημένο και βραβευμένο με Caldecott Medal παιδικό βιβλίο του Chris Van Allsburg οι Robert Zemeckis και Tom Hanks (Forrest Gump, Cast away) δημιουργούν μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια ζωντανεύοντας την ιστορία και τους ψηφιακούς της χαρακτήρες  με τον παραδοσιακό τρόπο κινηματογραφικής αφήγησης, δίνοντας πνοή στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου  με την διαδικασία «Αποτύπωσης Ερμηνείας». Αυτή επιτρέπει στις ερμηνείες των ηθοποιών να κατευθύνουν, τρόπον τινά, τις κινήσεις των ψηφιακών ηρώων και να αποτυπώνουν τα συναισθήματά τους με όσο το δυνατό πιο φυσικό τρόπο.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024