Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Οι γνωστοί «γνωστοί» έσπασαν πάλι την απεργία της ΕΣΗΕΑ

Η Γιοβάννα Λύκου κάνει χριστουγεννιάτικο και ελληνικό food & wine pairing

Η Γιοβάννα Λύκου κάνει χριστουγεννιάτικο και ελληνικό food & wine pairing

Η γνωστή σομελιέ παντρεύει κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα με τα κλασικά φαγητά των γιορτών για ένα άριστο γευστικό αποτέλεσμα

Τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα φαγητά ταιριάζουν άψογα με κόκκινο, λευκό ή ροζέ κρασί και τα φετινά μας γιορτινά τσιμπούσια με λίγους και καλούς μπορούν να έχουν ελληνικό, μεθυστικό άρωμα. Η βρεβευμένη και πολύπειρη σομελιέ Γιοβάννα Λύκου προτείνει τους ιδανικότερους συνδυασμούς.

Γαλοπούλα γεμιστή

Ο ορισμός του festive δείπνου

Μία από τις γευστικές αξίες των εορτών, η γεμιστή γαλοπούλα είναι περισσότερο τελετουργία παρά μία απλή συνταγή. Με τη γέμιση να δίνει την προσωπικότητα στο πιάτο το τραπέζι μυρίζει αμέσως «Χριστούγεννα».

Για τη γεμιστή γαλοπούλα θα προτιμήσουμε ένα λευκό κρασί με πλούσιο σώμα και μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Σημαντική στο συνδυασμό μας θα είναι η παρουσία των στοιχείων που προσδίδει το βαρέλι στο κρασί. Προτιμήστε ένα Βιδιανό, μία Σαντορίνη, ένα Σαββατιανό στη βαρελάτη εκδοχή τους. Θαυμάσιο θα ήταν κι ένα  Βοστολίδι.

Άσπρος Λαγός 2019, Οινοποιείο Δουλουφάκη

Σαντορίνη 2018, Οινοποιείο Βενατσάνου

Σαββατιανό βαρέλι 2018, Οινοποιείο Παπαγιαννάκος

Μεταγειτνιών 2019, Κτήμα Σκλάβου

Χοιρινό με κυδώνια, μήλα και κάστανα

Λιώνει στο στόμα το χοιρινό με κυδώνια

Με το χοιρινό θα προτιμήσουμε ενα λευκό κρασί με ωριμασμένο χαρακτήρα. Είτε λίγο, είτε πολύ, είναι κάτι που εξαρτάται από τις γευστικές σας προτιμήσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προτιμούμε φρέσκο κρασί, διότι πέρα από το πλούσιο σώμα, θέλουμε αρκετά στρογγυλεμένη οξύτητα και γευστικό χαρακτήρα που να κυμαίνεται σε γήινα αρώματα, ώριμα φρούτα και κηροκαρπάτες νότες. Προτιμήστε ενα ωριμασμένο Chardonnay ή μια παλαιωμένη Σαντορίνη.

Dum Vinum Sperum 2018,  Κτήμα Σκούρα

Μαρμαριάς 2018, Κτήμα Τσελέπου

Καλλίστη reserve 2017, Μπουτάρης Οινοποιητική

Θαλασσίτης Cellar Aged 2013, Γαία Οινοποιητική

Σαντορίνη Ασύρτικο Grand Reserve 2017, Santo Wines

Σουφλέ τυριών

Ποιος είπε ότι το comfort food δεν έχει την θέση του στο γιορτινό τραπέζι;

Ένα πιάτο που θυμίζει εορταστικά τραπέζια και έχει μυρωδιά από μαμά.Θα προτιμήσουμε ενα λευκό κρασί αρκετά φρέσκο με τραγανή οξύτητα, έντονο αρωματικό χαρακτήρα και αρκετά γεμάτο σώμα. Προτιμήστε μια Μαλαγουζιά , ένα Σαββατιανό, ακόμα και ένα Ροδίτη μονοποικιλιακά ή σε κάποιο blend.

Μαλαγουζια 2019, Κτήμα Πόρτο Καρράς

Πέτρινες Πλαγιές 2020, Αμπελώνες Παλυβού

Πέρασμα Σαββατιανό 2019, Κτήμα Στροφιλιά

Απλά Λευκός 2019, Oenops Wines

Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο

Άκρως γευστικό και εντυπωσιακό φαγητό που ταιριάζει άριστα με κρασί, πατάτες και λαχανικά

Με το αρνάκι ή το κατσικάκι θα προτιμήσουμε ένα ερυθρό κρασί με σχετική παλαίωση, μετρίου προς πλούσιου σώματος με εμφανείς τις τανίνες και την οξύτητα, με τον αρωματικό του χαρακτήρα να προσδίδει στοιχεία εξέλιξης και ωρίμανσης. Προτιμήστε ένα Ξινόμαυρο από Βόρεια Ελλάδα, μια Λημνιώνα, ένα Λιάτικο, ένα Λημνιό, ακόμα και ένα Μεσενικόλα.

Ραψάνη Grand Reserve 2012, Οινοποιία Τσάνταλη

Γουμενισσα 2017, Κτήμα Χατζηβαρύτη

Λημνιωνα 2018, Κτήμα Ζαφειράκη

Λημνιό 2017, Κτήμα Κίκονες

Μεσενικόλα 2015, Domaine Monsieur Nicolas

Λιάτικο 2006, Κτήμα Οικονόμου

Χριστουγεννιάτικη κρεατόπιτα με σταφίδες

Η πιο γιορτινή πίτα, τρώγεται άνετα και ως brunch την επόμενη μέρα

Με τη χριστουγεννιάτικη κρεατόπιτα, θα προτιμήσουμε ένα ερυθρό κρασί αρκετά γεμάτου σώματος με βελούδινες τανίνες με τον αρωματικό χαρακτήρα να κυμαίνονται σε αυτά των κόκκινων και μαύρων φρούτων, σε εκείνα των γλυκών μπαχαρικών και ελαφρές ξυλώδεις νότες. Προτιμήστε ένα Μούχταρο, μια ξηρή Μαυροδάφνη, ένα Αγιωργίτικο ακόμα και ένα Κοτσιφάλι.

Μουχταρο 2018, Κτήμα Μουσών

Cava 2015, Κτήμα Μερκούρη 2015

Μονοπάτι 2017, Οινοποιία Αϊβαλή

Ενστικο 2012, Silva-Δασκαλάκη

Must in

Λάκης Λαζόπουλος: Τι σχέση έχουν οι Δέκα Μικροί Μήτσοι με την υπέρταση;

«Τα πάντα» είναι η αυθόρμητη συγκινητική απάντηση που δίνει ο Λάκης Λαζόπουλος όταν ακούει το όνομα Τασούλα. Τα συναισθήματα από την χαρά στη συγκίνηση στο γέλιο και στην χαρμολύπη εναλλάσσονται με ταχύτητα φωτός στο παιχνίδι των γρήγορων ερωτήσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024