Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης Αντετοκούμπο σύμμαχος της βιώσιμης ανάπτυξης

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο σύμμαχος της βιώσιμης ανάπτυξης

Ο Έλληνας MVP ενώνει τις δυνάμεις του με την Protergia και «αφήνει στο μέλλον το πιο φωτεινό του κομμάτι»

Με τον πλανήτη να εκπέμπει SOS, όλο και περισσότερες κυβερνήσεις, εταιρείες, απλοί πολίτες και διάσημα πρόσωπα, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την αποτροπή της περιβαλλοντικής καταστροφής. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται πλέον και ο Γιάννης Αντετοκούμπο, ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες σε όλο τον κόσμο, που ένωσε τις δυνάμεις του με την Protergia, τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας για να κάνουν «το αδύνατο να συμβεί».

Για να στείλει το δικό του μήνυμα για τη σωτηρία του πλανήτη, ο Γιάννης Αντετοκούμπο αφήνει για λίγο το ρόλο του υπεράνθρωπου αθλητή, και αποκαλύπτει μια πτυχή του χαρακτήρα του που συνήθως κρατά για τον εαυτό του: Εκείνη του νέου ανθρώπου, που ανησυχεί για το μέλλον του και για το μέλλον των επόμενων γενιών –και, φυσικά, της οικογένειάς του.

Στο νέο τηλεοπτικό σποτ της Protergia, ο Γιάννης καταφέρνει να ξεφύγει για λίγο από τα φώτα της δημοσιότητας και να βρει χρόνο να σκεφτεί και να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του. Έτσι, καταλήγει να δημιουργεί κάτι με τα χέρια του, κάτι ουσιαστικό που αξίζει να περάσει στην επόμενη γενιά. Και κυρίως, κάτι που φωτίζει τον δρόμο των παιδιών προς το μέλλον, επειδή και το ίδιο φωτίζεται με τρόπο ηθικό, που σέβεται το περιβάλλον. Γιατί όπως έχουμε πια καταλάβει όλοι πολύ καλά, το μέλλον της ενέργειας και το μέλλον του πλανήτη είναι κοινό.

Γιατί Protergia;

Ως κομμάτι του MYTILINEOS, ενός ομίλου με πάγια δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη, η Protergia έχει προχωρήσει εδώ και καιρό στην εκπόνηση μιας στρατηγικής, με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σε κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας της, από την προσέγγιση των αγορών, την ανάπτυξη και διατήρηση των σχέσεων με τους πελάτες της, την προμήθεια των πρώτων υλών, την παραγωγή, την προώθηση, την πώληση και το τέλος του κύκλου ζωής των προϊόντων της, μέχρι και την άντληση των εσόδων, η Protergia κινείται με γνώμονα τη δημιουργία θετικού αντίκτυπου για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Πετυχαίνοντας τους στόχους για το κλίμα

Σε όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της Protergia, γίνονται βήματα για την εξασφάλιση συνθηκών και πρακτικών όσο το δυνατόν πιο φιλικών για το περιβάλλον, υπερβαίνοντας σημαντικά τις νομικές υποχρεώσεις της εταιρείας και συμβάλλοντας στους εθνικούς στόχους της χώρας για το κλίμα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου, όπου εδρεύει ο κύριος όγκος των σταθμών της Protergia, επιδιώκει να είναι ένας κλιματικά θετικός ενεργειακός πόλος για την Ελλάδα, μέσα από επενδύσεις στο Φυσικό Αέριο, ως μεταβατικό καύσιμο μέχρι την πλήρη παραγωγή ενέργειας αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.

Μέχρι το 2021 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η νέα μονάδα με καύσιμο το φυσικό αέριο, η οποία θα μετατρέψει το Ενεργειακό Κέντρο του Αγίου Νικολάου στο πιο ισχυρό και αποδοτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και σε έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση στο στόχο της «καθαρής» ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα μας.

Πράσινα προϊόντα

Παράλληλα, η Protergia εξασφαλίζει «πράσινα» προϊόντα και υπηρεσίες, όπως είναι το net metering και η ηλεκτροκίνηση, προκειμένου να βοηθήσει και τους καταναλωτές της να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, με τελικό στόχο την ουδετερότητά του.

Βιώσιμη, ασφαλής και αξιοπρεπής εργασία

Βιώσιμη ανάπτυξη, όμως, δεν σημαίνει μόνο περιβαλλοντικές δράσεις. Πρώτα από όλα σημαίνει σεβασμός προς τους ίδιους τους ανθρώπους που συνθέτουν το δυναμικό της εταιρείας, αλλά και προς τους επισκέπτες, τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Στην περίπτωση της MYTILINEOS, αυτό γίνεται πράξη μέσα από τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, που εξασφαλίζει την απουσία κινδύνων, την εξάλειψη των ατυχημάτων και την αποτροπή ασθενειών, με στόχο την βιώσιμη, παραγωγική απασχόληση και την αξιοπρεπή εργασία. Κερδισμένοι από αυτό είναι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η ίδια η εταιρεία, που μέσα από τέτοιες κινήσεις ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της.

Στρατηγική φιλική προς το περιβάλλον και την ελληνική οικονομία

Με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, η Protergia, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, στοχεύει διαρκώς στην περαιτέρω μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, μέσα από νέες επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ με την κατασκευή της νέας μονάδας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, ισχύος 826MW, εδραιώνει ακόμη περισσότερο την ήδη καίρια θέση της στην ελληνική αγορά.

Μειώνοντας το κόστος της παραγωγής ενέργειας, καταφέρνει να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα και τους λογαριασμούς των πελατών της, γεγονός που ήδη της έχει προσφέρει ηγετική θέση στην αγορά φυσικού αερίου, με μερίδιο 32%. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να αναπτύσσει και να διατηρεί ένα δυναμικό και ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο και να επεκτείνεται στην ενεργειακή αγορά γειτονικών χωρών.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος, «Η υγεία και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των χρηματοπιστωτικών αγορών καθώς και η ανάπτυξη της εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι σε αυτές, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα της οικονομικής ανάπτυξης. Το συλλογικό μας μέλλον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από δυναμικές και βιώσιμες επιχειρήσεις και κεφαλαιαγορές που θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας προς όφελος όλων».

Μάθετε περισσότερα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Protergia εδώ.

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024