Πούτιν σε ρώσους κατασκόπους: Συνεχίστε την καλή δουλειά
«Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους εκείνους που υπερασπίζονται τη Ρωσία, τον λαό μας εναντίον των εξωτερικών και εσωτερικών απειλών, υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία μας και τα εθνικά συμφέροντά μας». είπε, μεταξύ άλλων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία της χώρας, σε σχόλια που έκανε λίγο αφότου η υπηρεσία αυτή κατηγορήθηκε από ορισμένους ότι βρίσκεται πίσω από μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση σε βάρος αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών.
Μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση της SVR, ο Πούτιν είπε ως η υπηρεσία αυτή και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας αποτελούν μια καίριας σημασίας εγγύηση για την «κυριαρχική, δημοκρατική και ανεξάρτητη ανάπτυξη» της Ρωσίας.
«Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους εκείνους που υπερασπίζονται τη Ρωσία, τον λαό μας εναντίον των εξωτερικών και εσωτερικών απειλών, υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία μας και τα εθνικά συμφέροντά μας».
«Γνωρίζω καλά ότι πρόκειται για πρόσωπα πιστά και γενναία που εκτελούν την υπηρεσία τους» στις τάξεις της SVR.
Ορισμένοι διεθνείς ερευνητές για την κυβερνοασφάλεια άφησαν να εννοηθεί ότι η ρωσική SVR ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από την άνευ προηγουμένου επίθεση σε αμερικανικούς κυβερνητικούς υπολογιστές.
Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, εξάλλου, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία ευθύνεται για την επίθεση. Το Κρεμλίνο αρνείται την εμπλοκή της Μόσχας σε κυβερνοεπιθέσεις στη Δύση. Απάντησε δε ότι δεν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη επίθεση.
Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η ανάπτυξη του έργου των υπηρεσιών αντικατατασκοπείας.
«Γνωρίζω ακριβώς για το τι μιλάω», επισήμανε ο Πούτιν, πρώην πράκτορας της KGB ο ίδιος, σε σχόλια που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Κρεμλίνου. «Και βαθμολογώ πολύ υψηλά τις δύσκολες επαγγελματικές επιχειρήσεις που έχουν διεξαχθεί».
«Η μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ασφάλεια των πληροφοριών, στη μάχη κατά του εξτρεμισμού και εναντίον της διαφθοράς», συμπλήρωσε.
Επιπλέον, είπε στα μέλη της SVR να προσέχουν ιδιαίτερα τους κινδύνους που προκύπτουν από τις συρράξεις, οι οποίες «σιγοβράζουν» κοντά στα σύνορα της χώρας.
«Αναμένω ότι η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με ευελιξία στο άκρως ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον, συμμετέχοντας ενεργά στην αναγνώριση και εξουδετέρωση ενδεχόμενων απειλών προς τη Ρωσία…», σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
- Ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια ΑΙ ο ναζί μιας από τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Ο Κωστούλας έβαλε… φωτιά στο «X» με το «ψαλιδάκι»: «El Babinho, το αστέρι της Μπράιτον είναι εδώ» (vids)
- Σεισμός 4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442