Ρύθμιση συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ

Τι προβλέπει σχετική τροπολογία

Τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας.

Με την ρύθμιση αυτή, νομιμοποιείται, υπό προϋποθέσεις, ο μέχρι 31.12.2016 διανυθείς χρόνος ασφάλισης των ασφαλισμένων στους κλάδους πρόσθετης και κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, σημαντικός αριθμός αιτούντων σύνταξης δεν πληρούσε εξ αρχής τις νόμιμες προϋποθέσεις ασφάλισής του στον πρώην ΟΓΑ, είτε έπαυσε κάποια στιγμή να τις πληροί και δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή της με αποτέλεσμα ο πρώην ΟΓΑ να προβαίνει, σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις, σε αναδρομική διαγραφή ή διακοπή της ασφάλισης και σε επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, ατόκως.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι εν λόγω ασφαλισμένοι να μην δικαιούνται σύνταξης, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλει επί σειρά ετών εισφορές και είχαν προσδοκία σύνταξης.

Με την τροπολογία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και νομιμοποιείται ο χρόνος ασφάλισης έως 31 Δεκεμβρίου του 2016, εφόσον μέχρι την υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης εξοφληθούν οι εισφορές.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Agro-in

Ντε Πολ για Μέσι: «Όταν τελείωσε ο τελικός μάς είπε κανείς δεν κοροϊδεύει κανέναν»

Ο Ροντρίγκο ντε Πολ αναφερόμενος στο ρατσιστικό σύνθημα που τραγουδούσαν παίκτες της Αργεντινής εξήγησε ότι ο Λιονέλ Μέσι είχε προτρέψει όλους τους συμπαίκτες του να μην κοροϊδέψουν κανέναν.

Σύνταξη ΙΝ

«Απειλείται το ζωικό κεφάλαιο της Περιφέρειας» - Νέο κρούσμα πανώλης σε αιγοπρόβατα στη Λάρισα

Άμεσα έκτακτα μέτρα που θα είναι εξειδικευμένα ζητεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία, καθησυχάζοντας παράλληλα τον κόσμο ότι η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο

Σύνταξη ΙΝ

Το success story των παντοπωλείων της Νότιας Κορέας έχει πολλά να μας μάθει

Τα παντοπωλεία της Νότιας Κορέας είναι πολλά παραπάνω από σημεία λιανικής πώλησης - «Παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην πολυάσχολη ζωή μας», σημειώνει ο Chang Woo-cheol, καθηγητής Τουρισμού και Βιομηχανίας Τροφίμων

Σύνταξη ΙΝ

Κέρδισε... βραβείο για τον πιο ανόητο θάνατο - Δικηγόρος έπεσε από ουρανοξύστη για να αποδείξει ότι έχει δίκιο

H προσπάθειά του να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του σχετικά με την αντοχή του γυάλινου παραθύρου είχε ως αποτέλεσμα να πέσει από τον 24ο όροφο του ουρανοξύστη και να προσγειωθεί στο πεζοδρόμιο.

Σύνταξη ΙΝ
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007