Ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό του εμβολιασμού θα πραγματοποιείται το απόγευμα κάθε Δευτέρας, στο υπουργείο Υγείας,
Η ενημέρωση θα γίνεται από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.
Προηγουμένως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε σχετικά με τα εμβόλια πως σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για την έγκριση του πρώτου εμβολίου κατά του κοροναϊού – αυτού της Pfizer.
Όπως είπε, κάθε χώρα θα λαμβάνει τα εμβόλια που της αναλογούν με βάση τον πληθυσμό της και δεν θα υπάρχει καμία απολύτως διαφοροποίηση ως προς τον χρόνο παραλαβής.
Στην Ελλάδα, οι πρώτες παρτίδες θα φτάσουν στις 26 Δεκεμβρίου και από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούν να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία αναφοράς.
Θα προηγηθούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα ακολουθήσουν μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι περίπου 2,4 εκατομμύρια πολίτες άνω των 65 ετών.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.