Θεσσαλονίκη : Πρωτοποριακό πρόγραμμα Covid-19 SPACE για την ενίσχυση των ΜΕΘ
Πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στις πρωτοφανείς καταστάσεις που έχει προκαλέσει η ασθένεια Covid-19 διοργανώνεται από το νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
- Πώς πέθανε στη Σύμη ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Απεφάνθη ο ιατροδικαστής
- Οι ανακαινίσεις εκτινάσσουν τις τιμές των ενοικίων
- Πληροφοριοδότης κατά της OpenAI βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Σαν Φρανσίσκο
- Οργασμοί ύπνου και μακροχρόνιες σχέσεις: Πέντε facts που μάλλον δεν ήξερες για το σεξ
Πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στις πρωτοφανείς καταστάσεις που έχει προκαλέσει η ασθένεια Covid-19 διοργανώνεται από το νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Εικονική πραγματικότητα
Πρόκειται για το πρόγραμμα εκπαίδευσης C19 SPACE (Skills PrepAration CoursE) με χρήση εικονικής πραγματικότητας, το οποίο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ESICM) σε συνεργασία με την Α’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται εκτός ΜΕΘ και εκπαιδεύτηκαν σε βασικά αντικείμενα της Εντατικής Θεραπείας.
Τα εκπαιδευτικά τμήματα είναι ολιγομελή και λαμβάνονται σε αυτά όλα τα μέτρα προστασίας
«Η εν λόγω εκπαίδευση τους καθιστά ικανούς να συνδράμουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αν χρειαστεί, στο πλαίσιο της πρωτοφανούς κατάστασης που ζούμε όλοι λόγω της τρέχουσας πανδημίας από τον κορωνοϊό Covid-19» αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.
Τι περιλαμβάνει
«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομική μελέτη (αυτοδιδασκαλία) με την παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο από την ειδική ιστοσελίδα της ESICM καθώς και μια ημέρα εκπαίδευσης με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας.
»Κύριος σκοπός για την ανάπτυξη αυτού του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι η δημιουργία δεξαμενής επαγγελματιών υγείας ικανών να υποστηρίξουν ΜΕΘ σε περίπτωση ύψιστης ανάγκης λόγω της πανδημίας COVID 19», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Μέχρι στιγμής, στον πρώτο κύκλο του προγράμματος στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου έχουν εκπαιδευτεί 12 άτομα και τον δεύτερο κύκλο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο θα παρακολουθήσουν 25 άτομα σε ξεχωριστές αίθουσες με ολιγομελή τμήματα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ESICM για τη δράση C19-SPACE.
Το νοσοκομείο Παπανικολάου απευθύνει έκκληση σε όλους να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις