Ψητό χοιρινό : Tips για να κάνετε την πιο τέλεια συνταγή εορταστικού δείπνου
Αυτά τα Χριστούγεννα δε χρειάζεται να έχετε το δίλημμα γαλοπούλα ή ψητό χοιρινό
- Δημήτρης Κόκοτας: Είμαστε αισιόδοξοι λέει η σύζυγός του
- Νετανιάχου: Δεν δέχεται τερματισμό του πολέμου με τη Χαμάς στην εξουσία – Άφησε «παράθυρο» για μερική συμφωνία
- Τεχνητή νοημοσύνη και ωδή στο γυμνό: Αυτές ήταν οι πιο τολμηρές φωτογραφίες την χρονιά του 2024
- Η Μπλέικ Λάιβλι μηνύει για σεξουαλική παρενόχληση τον συμπρωταγωνιστή της,Τζάστιν Μπαλντόνι
Αν θέλετε να φάτε το πιο γευστικό ψητό χοιρινό, τότε διαβάστε τη συνέχεια…
Συστατικά
1 χοιρινό μπούτι με το δέρμα (περίπου 3 κιλά)
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. της σούπας δυόσμους
2 κλωνάρια σέλερι
2 φύλλα δάφνης
2 πορτοκάλια, σε φέτες
1 πράσο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια θυμάρια
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
φρέσκες πατατούλες (για συνοδευτικό)
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, βάζεις το μπούτι σε μία κατσαρόλα και σκεπάζεις με το νερό. Προσθέτεις το καρότο, το σέλερι, τη δάφνη, το πράσο και τις φλούδες από τα πορτοκάλια σου.
Περιχύνεις τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτεις λίγο αλάτι, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το χοιρινό σου να σιγοβράσει για μία ώρα και ένα τέταρτο.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
Μεταφέρεις προσεκτικά το χοιρινό σου σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρείς το περιττό λίπος.
Από εκεί το μεταφέρεις ξανά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Το χαράζεις διαγώνια, προσθέτεις από πάνω τα υπόλοιπα συστατικά, δίπλα τις πατάτες και το βάζεις για ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτεις δενδρολίβανο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά, ρίχνοντας πρώτα από πάνω το ζωμό της κατσαρόλας, σύμφωνα με τις συμβουλές του tlife.gr.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις