Ψητό χοιρινό : Tips για να κάνετε την πιο τέλεια συνταγή εορταστικού δείπνου
Αυτά τα Χριστούγεννα δε χρειάζεται να έχετε το δίλημμα γαλοπούλα ή ψητό χοιρινό
Spotlight
-
Νέος πρόεδρος του ΣτΕ ο Μιχάλης Πικραμένος
-
Η 10χρονη Ρενάντ αναρτά βίντεο μαγειρικής στο διαδίκτυο εν μέσω πολέμου στη Γάζα - Πηγή έμπνευσης και θάρρους
-
Προφυλακιστέος πρώην εποχικός πυροσβέστης που έβαλε δέκα φωτιές έξω από τη Λάρισα
-
Οι χλιδάτες διακοπές της πριγκίπισσας του Μαρόκου, Lalla Salma στη Μύκονο
Αν θέλετε να φάτε το πιο γευστικό ψητό χοιρινό, τότε διαβάστε τη συνέχεια…
Συστατικά
1 χοιρινό μπούτι με το δέρμα (περίπου 3 κιλά)
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. της σούπας δυόσμους
2 κλωνάρια σέλερι
2 φύλλα δάφνης
2 πορτοκάλια, σε φέτες
1 πράσο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια θυμάρια
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
φρέσκες πατατούλες (για συνοδευτικό)
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, βάζεις το μπούτι σε μία κατσαρόλα και σκεπάζεις με το νερό. Προσθέτεις το καρότο, το σέλερι, τη δάφνη, το πράσο και τις φλούδες από τα πορτοκάλια σου.
Περιχύνεις τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτεις λίγο αλάτι, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το χοιρινό σου να σιγοβράσει για μία ώρα και ένα τέταρτο.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
Μεταφέρεις προσεκτικά το χοιρινό σου σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρείς το περιττό λίπος.
Από εκεί το μεταφέρεις ξανά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Το χαράζεις διαγώνια, προσθέτεις από πάνω τα υπόλοιπα συστατικά, δίπλα τις πατάτες και το βάζεις για ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτεις δενδρολίβανο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά, ρίχνοντας πρώτα από πάνω το ζωμό της κατσαρόλας, σύμφωνα με τις συμβουλές του tlife.gr.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις