Ψητό χοιρινό : Tips για να κάνετε την πιο τέλεια συνταγή εορταστικού δείπνου
Αυτά τα Χριστούγεννα δε χρειάζεται να έχετε το δίλημμα γαλοπούλα ή ψητό χοιρινό
Αν θέλετε να φάτε το πιο γευστικό ψητό χοιρινό, τότε διαβάστε τη συνέχεια…
Συστατικά
1 χοιρινό μπούτι με το δέρμα (περίπου 3 κιλά)
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. της σούπας δυόσμους
2 κλωνάρια σέλερι
2 φύλλα δάφνης
2 πορτοκάλια, σε φέτες
1 πράσο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια θυμάρια
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
φρέσκες πατατούλες (για συνοδευτικό)
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, βάζεις το μπούτι σε μία κατσαρόλα και σκεπάζεις με το νερό. Προσθέτεις το καρότο, το σέλερι, τη δάφνη, το πράσο και τις φλούδες από τα πορτοκάλια σου.
Περιχύνεις τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτεις λίγο αλάτι, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το χοιρινό σου να σιγοβράσει για μία ώρα και ένα τέταρτο.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
Μεταφέρεις προσεκτικά το χοιρινό σου σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρείς το περιττό λίπος.
Από εκεί το μεταφέρεις ξανά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Το χαράζεις διαγώνια, προσθέτεις από πάνω τα υπόλοιπα συστατικά, δίπλα τις πατάτες και το βάζεις για ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτεις δενδρολίβανο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά, ρίχνοντας πρώτα από πάνω το ζωμό της κατσαρόλας, σύμφωνα με τις συμβουλές του tlife.gr.
- Η προπόνηση της Εθνικής πριν το παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία (pics)
- Σοφιανός: Δρόμος χωρίς επιστροφή η πορεία εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Κάλεσμα συμπόρευσης στους απογοητευμένους ψηφοφόρους από το ΚΚΕ
- Ισπανία: Νομιμοποίηση 30.000 μεταναστών ως εργατικό δυναμικό
- Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Oι ποικίλες δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
- Συνελήφθη 16χρονος για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος 11 κοριτσιών
- SafeYOUth: Μια νέα ψηφιακή ασπίδα για την ασφάλεια των νέων στην Ελλάδα