Bloomberg: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες χώρες για να ζει κάποιος εν μέσω πανδημίας – Τα τρία αρνητικά ρεκόρ
Με το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας και το χειρότερο lockdown.
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις στην Ευρώπη
- Έντονος καβγάς Γιαννούλη – Γεωργιάδη: «Πέθανε καρκινοπαθής λόγω καθυστερημένου χειρουργείου» – «Ντροπή, ο ασθενής ζει»
- Πέδρο Πασκάλ – Πολ Μέσκαλ: Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Μονομάχου II» στο Μαρόκο
Η έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και η πολυαναμενόμενη διάθεση εμβολίων κοροναϊού προκάλεσαν κάποιες εκπληκτικές αλλαγές στην κατάταξη Covid Resilience του Bloomberg – που ανανεώνεται κάθε μήνα- και δείχνει τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη στον κόσμο την εποχή του Covid-19.
Η Νέα Ζηλανδία – με τα κλειστά σύνορά της, το σχέδιο του εμβολιασμού για όλους και την εξάλειψη του ιού – παραμένει στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα, με την Ταΐβάν να ακολουθεί.
Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες
Αυστραλία, Νορβηγία και Σιγκαπούρη κλείνουν την πεντάδα των καλύτερων χωρών για να ζεις εν μέσω πανδημίας.
Απεναντίας, από τις 53 χώρες που βρίσκονται στην λίστα του δημοφιλούς οικονομικού site, η Ελλάδα βρίσκεται στην πεντηκοστή θέση, πάνω μόνο από Περού, Αργεντινή και Μεξικού.
Προβληματισμό μάλιστα προκαλεί το γεγονός πως από τις 53 χώρες, η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%).
Σημειώνεται πως η αξιολόγηση γίνεται με τους εξής παράγοντες:
Στην πρώτη κατηγορία (την κατάσταση της Covid-19) υπολογίζονται τα κρούσματα ανά μήνα, η θνησιμότητα, οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, τα ποσοστά των θετικών τεστ και η πρόσβαση στα εμβόλια.
Στην δεύτερη κατηγορία (ποιότητα ζωής-πάνω δεξιά) υπολογίζονται η αυστηρότητα του lockdown, η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, η πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας, η ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών.
Στους παραπάνω παράγοντες λοιπόν η χώρα μας έχει τρεις αρνητικές πρωτιές:
Εκτός από την μεγαλύτερη θνησιμότητα από τις υπόλοιπες 52 χώρες, η Ελλάδα έχει και το χειρότερο lockdown με την μικρότερη κινητικότητα των πολιτών.
Τέλος, βρίσκεται στην δέκατη θέση με την χειρότερη πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας για το 2021.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις