Η βιομηχανία του βιβλίου άντεξε κατά την πανδημία
Τα βιβλία άντεξαν περισσότερο από άλλες βιομηχανίες, όπως αυτή του κινηματογράφου, που ήρθε αντιμέτωπη με ανυπέρβλητα προβλήματα.
«Πολλά από όσα συνέβησαν φέτος, αν τα διάβαζα σε μυθιστόρημα, θα έλεγα ότι είχε κάπως υπερβολική πλοκή». Με αυτόν τον εύσχημο τρόπο περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Simon & Schuster, Jonathan Karp, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εκδοτική βιομηχανία το 2020.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Associated Press, συνοψίζοντας τη φετινή χρονιά για την εκδοτική βιομηχανία, η πανδημία έβαλε τέλος στη δεκαετή ανάπτυξη των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων και απείλησε σοβαρά πολλά από αυτά, οδήγησε στην αναβολή της κυκλοφορίας πολλών νέων βιβλίων, καθώς και στη ματαίωση της διεξαγωγής εκθέσεων βιβλίου ανά τον κόσμο.
Ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται, τα βιβλία άντεξαν περισσότερο από άλλες βιομηχανίες, όπως αυτή του κινηματογράφου, αλλά και του θεάτρου και της μουσικής (ζωντανές συναυλίες) που ήρθαν αντιμέτωπες με ανυπέρβλητα προβλήματα.
«Οι δύο βασικές παρατηρήσεις μου από το 2020 είναι ότι τα βιβλία είναι ανθεκτικά και ότι η βιομηχανία έχει επιδείξει την προθυμία να κάνει θετικές κινήσεις προς μια καθολική αλλαγή», δήλωσε η Lisa Lucas, εκτελεστική διευθύντρια του National Book Foundation των ΗΠΑ.
Δείτε εδώ μερικά εμβληματικά βιβλιοπωλεία από όλον τον κόσμο που κατάφεραν, χάρη στην στήριξη των πιστών τους πελατών, να παραμείνουν σε λειτουργία.
- Ηρακλής – Μακεδονικός 3-0: Τρίποντο με πρωταγωνιστή τον Τσιριγώτη (vid)
- Ντόναλντ Τραμπ: Η viral φωτογραφία του πριν τη νικητήρια ομιλία του
- Μελόνι: Υπερασπιζόμαστε τα εργατικά δικαιώματα πιο πολύ απ’ την «αριστερά του χαβιαριού»
- Nations League: Η αποστολή της Φινλανδίας για το παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα (pic)
- Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνουμε όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο
- Αμαλιάδα: «Καλά έκανα. Θα κάνω ό,τι θέλω» το αποκαλυπτικό μήνυμα της Ειρήνης στη μητέρα της