Περουβιανό σεβίτσε από την Μάρλεν Γκριντάκη
Ελαφρύ, αρωματικό και άκρως παραδοσιακό από την λάτρη της λατινοαμερικανικής κουζίνας Μάρλεν, η οποία ξεχώρισε στο Master Chef και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να μαγειρεύει επαγγελματικά
Λαβράκι σεβίτσε: τι ωραία ιδέα ως πρώτο πιάτο σε ένα κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι! Γεμάτο φρεσκάδα και νοστιμιά, το παραδοσιακό περουβιανό σεβίτσε διακρίνεται από το «γάλα του τίγρη» (πανεύκολο στην παρασκευή του!) και το καλό και φρέσκο, όσο γίνεται, ψάρι.
Ακολουθήστε την συνταγή της Μάρλεν που κατέκτησε την περιοχή του Ψυρρή το καλοκαίρι και απολαύστε!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΩΛ
Για το Γάλα του τίγρη
100ml lime
300 ml νερό
1/2 κρεμμύδι λευκό
3 σκ. σκόρδο
50 γρ σέλερι
50 γρ φρέσκο τσίλι καυτερό
Κόλιανδρος για το τέλος
Αλάτι
Για το σεβίτσε
150 γρ λαβράκι κομμένο σε κύβους
2κσ πουρές γλυκοπατάτας
(ψήνετε σκέτες τις γλυκοπατατες στο φούρνο με την φλούδα και μετά πολτοποιείτε)
2 κσ σπυριά καλαμποοκιού
Λίγες φέτες κόκκινο κρεμμύδι
40 γρ κύβους αβοκάντο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά από το γάλα του τίγρη, εκτός του κόλιανδρου, και φτιάχνουμε την γεύση στο αλάτι και στο τσίλι .
Το περνάμε από ψιλή σίτα και έπειτα προσθέτουμε τον κόλιανδρο για να δώσει το άρωμα στο υγρό.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το ψάρι μας σε κύβους πάχους 6×6 εκ ή οσό επιθυμούμε.
Στο ιδιο μέγεθος κόβουμε και το αβοκάντο μας.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ψέρι μας μαζί με λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός του πουρέ γλυκοπατάτας και προσθέτουμε το γάλα του τίγρη, μέχρινα καλύψει ελαφρά το ψάρι
Στο σερβίρισμα βάζουμε στο κέντρο τον πουρέ γλυκοπατάτας και έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
*Στην official εκδοχή του πιάτου, η Μάρλεν γαρνίρει από πάνω με κράκερ γαρίδας ή τσιπς γλυκοπατάτας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις