FAO: Εξάπλωση του παράσιτου FAW στον αραβόσιτο
Το FAW, θεωρείται ένα από τα κορυφαία 10 καταστροφικά παράσιτα φυτών που επηρεάζουν τα τρόφιμα και τη γεωργία.
Το FAW είναι ένα έντονο διασυνοριακό έντομο που στοχεύει αραβόσιτο και άλλες καλλιέργειες τροφίμων. Κατάγεται από την Αμερική, εισέβαλε στην Αφρική το 2016 και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 70 χώρες στην Αφρική, την Ασία και την Εγγύς Ανατολή σε μόλις τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του FAO, το παράσιτο θέτει σε κίνδυνο έως και 80 εκατομμύρια τόνους αραβοσίτου αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στην Αφρική, την Ασία και την Εγγύς Ανατολή.
Ο FAO αναγνωρίζει ότι οι αγρότες χρειάζονται σημαντική υποστήριξη για την καταπολέμηση των παρασίτων και την προστασία των καλλιεργειών μέσω της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων (IPM).
Oκτώ χώρες επίδειξης και 53 πιλοτικές χώρες είχαν προσδιοριστεί για την εφαρμογή στρατηγικών ελέγχου σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Οι οκτώ χώρες είναι: Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Κίνα, Αίγυπτος, Ινδία, Κένυα, Μαλάουι και Φιλιππίνες.
Οι εθνικές ομάδες δράσης για τις οκτώ χώρες για τον έλεγχο του Army Armyworm ενισχύονται και παρέχεται τεχνική υποστήριξη για καθεμία από αυτές.
Η τεχνική επιτροπή επεξεργάζεται τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την ανάπτυξη και την εφαρμογή περιφερειακών στρατηγικών IPM, με απόσταξη μεγάλου αριθμού γνώσεων σχετικά με διάφορες παρεμβάσεις IPM κατά της FAW. Αυτές οι οδηγίες πρέπει να προσφερθούν στις χώρες επίδειξης ώστε να προσαρμόσουν περαιτέρω τις δικές τους στρατηγικές IPM για την καταπολέμηση του παρασίτου.
- Σουδάν: Εξοπλισμός κατασκευασμένος στη Γαλλία χρησιμοποιείται στον εμφύλιο
- Viral: Το πιο γλυκό ιπποποταμάκι του κόσμου έχει πλέον τραγούδι και βίντεο κλιπ
- ΗΠΑ: O Τραμπ θέλει ο κυβερνήτης της Φλόριντα να διορίσει τη νύφη του γερουσιάστρια
- Ρωσία: Ο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ δεν αναμένει αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ σε σχέση με τη χώρα του
- ΕΕ: Ο Ζοζέπ Μπορέλ προτείνει αναστολή του πολιτικού διαλόγου με το Ισραήλ – Διχάζονται οι Ευρωπαίοι
- Διαβάστε στα «Νέα» της Πέμπτης: Στο φως το μαύρο δίμηνο