Νοστιμίζουμε τον σολωμό με αρωματικά και αλλάζουμε λίγο τις παραστάσεις στο φετινό γιορτινό τραπέζι με κάτι πιο ελαφρύ, αλλά εξίσου νόστιμο και εντυπωσιακό στην όψη.

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα σολομού
1 πλάκα βούτυρο
ξύσμα από δύο λεμόνια
1/2 ματσάκι άνηθος
1/2 ματσάκι λεμονοθίμαρο
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Μπορούμε να κόψουμε μερικές λεπτές φέτες σολωμού για σάντουιτς ή πλατώ ορεκτικών και να τα κρατήσουμε στην άκρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το ξύσμα, το βούτυρο, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε μπόλικο αλατοπίπερο.

Μαρινάρουμε τα φιλέτα σολομού με το παραπάνω μείγμα και τα μεταφέρουμε  σε μία πήλινη γάστρ ή ένα πυρέξ.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Τοποθετούμε  τα φιλέτα στη γάστρα, αφού τα αλείψουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, φροντίζοντας στο μισό χρόνο να φέρουμε τον σολομό από την άλλη πλευρά.

Μόλις ψηθεί ο σολομός, τον αφαιρούμε από τον φούρνο, τον τοποθετείς σε μια πιατέλα και ρίχνουμε πάνω στα φιλέτα το μείγμα βουτύρου που έχουμε διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σερβίρουμε με λαχανικά κομμένα σε ροδέλες και πλαισιώνουμε με κάποιον γιορτινό μεζέ ως συμπληρωματικό.