Ενώ οι τάσεις της μόδας έρχονται και παρέρχονται, το κόκκινο κραγιόν παραμένει μια διαχρονική αξία και ένα κλασικό προϊόν μακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ

10 συμβουλές για τέλεια, κόκκινα χείλη 

1. Λαμβάνουμε υπόψη τον φωτισμό. Τη μέρα, επιλέγουμε μια πιο απαλή απόχρωση. Αντίθετα, το βράδυ μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι πιο έντονο.

2. Αποφεύγουμε τις σκούρες κόκκινες αποχρώσεις (δαμασκηνί, μπορντό) αν έχουμε λεπτά χείλη, γιατί τα κάνουν να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά.

3. Οι έντονες αποχρώσεις είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές, αν τα μαλλιά μας έρχονται σε αντίθεση με την επιδερμίδα μας (π.χ. μαύρα μαλλιά, ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μπλέ μάτια).

4. Δεν τονίζουμε τα μάτια μας. Μια μπεζ σκιά, λεπτό eyeliner και μαύρη μάσκαρα είναι αρκετά για ένα κομψό look.

5. Αν θέλουμε να κάνουμε πιο θερμή την απόχρωση του κραγιόν μας, απλώνουμε από πάνω ένα χρυσαφί gloss. Αντίθετα, για να γίνει πιο ψυχρή, προσθέτουμε ένα gloss με μπλε βάση.

6. Για ένα αρμονικό αποτέλεσμα, απλώνουμε το ίδιο κραγιόν και στα μάγουλά μας. 7

. Προσέχουμε την εφαρμογή. Το κόκκινο δεν συγχωρεί τα λάθη. Γι’ αυτό, είτε το εφαρμόζουμε με πινελάκι είτε κατευθείαν από τη συσκευασία του, πρέπει να έχουμε σταθερό χέρι.

8. Αν παρ’ όλα αυτά κάνουμε κάποιο λάθος, δεν μουντζουρώνουμε το σημείο, αλλά το «σβήνουμε» με concealer.

9. Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, δεν χρειαζόμαστε κόκκινο μολύβι για το περίγραμμα, εκτός και αν έχει ακριβώς την ίδια απόχρωση με το κραγιόν. Διαφορετικά μπορεί να καταλήξουμε με δίχρωμα χείλη.

10. Για να μην απλωθεί το κραγιόν στα δόντια, κάνουμε το εξής κόλπο: Αφού απλώσουμε το κραγιόν, βάζουμε τον δείκτη μέσα στο στόμα, πιέζουμε τα χείλη και τον τραβάμε προς τα έξω. Τα υπολείμματα του κραγιόν θα «κάτσουν» πάνω στο δάχτυλο και τα δόντια μας θα παραμείνουν καθαρά.

Μύθος: Δεν μου ταιριάζει το κόκκινο κραγιόν 

Σύμφωνα με τους make-up artists, μας ταιριάζουν όλα τα χρώματα. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε δεν είναι το χρώμα, αλλά η έντασή του, η οποία μπορεί να ζωντανέψει ή να «ρίξει» τα χαρακτηριστικά μας. Τα βήματα για να βρούμε το σωστό είναι τα εξής: 1. Κοιτάζουμε το πρόσωπό μας στο φως της ημέρας χωρίς φυσικά ίχνος make-up: Παρατηρούμε το χρώμα, αλλά και τη χροιά της επιδερμίδας μας. 2. Αν έχουμε πολύ ανοιχτή επιδερμίδα, μας ταιριάζει το κλασικό κόκκινο της φωτιάς. 3. Αν είμαστε χλoμές/σταρένιες, δοκιμάζουμε τους τόνους της ντομάτας ή τους πορτοκαλοκόκκινους τόνους, που θα δώσουν ζωντάνια στο χρώμα μας. 4. Αν έχουμε πιο σκούρα επιδερμίδα, επιλέγουμε κόκκινα κραγιόν με ψυχρή βάση (π.χ. μπορντό, κερασί), που θα εξισορροπήσουν τη θερμή χροιά μας. Το παράδοξο: Το καθαρό κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σε κάθε τόνο και χρώμα επιδερμίδας.