Έτος «αναγέννησης» το 2020 για τις πωλήσεις υπολογιστών και tablets
Η πανδημία, το lockdown και οι αυξημένες ανάγκες για τηλεεργασία και τηλεεκπαίδευση έχουν φέρει «έκρηξη» στις πωλήσεις, με τις εταιρείες του κλάδου να κάνουν νέα φιλόδοξα σχέδια.
Για μια περίοδο «αναγέννησης» στις πωλήσεις σταθερών και φορητών υπολογιστών, καθώς και tablets κάνουν λόγο τα στελέχη του κλάδου. Μια περίοδο που όμοιά της δεν έχει υπάρξει μετά το 2007, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά το i-phone της Apple, φέρνοντας μια μικρή «επανάσταση» στις επικοινωνίες και την κινητή τηλεφωνία.
Αιτία είναι η εκρηκτική αύξηση που παρατηρήθηκε στις πωλήσεις στη διάρκεια του 2020, κάτι που προφανώς αποδίδεται στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία. Κυρίως δε στην εφαρμογή σε εκατομμύρια ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, των μοντέλων της τηλεεργασίας και της τηλεεκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η χρονιά θα κλείσει με περίπου 300 εκατομμύρια παραδόσεις που αφορούν νέες συσκευές φορητών και σταθερών υπολογιστών, αριθμός που είναι υψηλότερος κατά 15% περίπου σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του 2019. Όσο για τα tablets, η αύξηση αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Σε αυτό το φόντο, οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου αναπροσαρμόζουν τα σχέδιά τους. Ο πρόεδρος της Dell, για παράδειγμα, δήλωσε πρόσφατα ότι οι εξελίξεις και η έκρηξη στις πωλήσεις και τα έσοδα θα φέρουν σύντομα στην αγορά συσκευές οι οποίες θα ενσωματώνουν λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης. Όσο για την Acer αποφάσισε να απορροφήσει το κόστος αποστολής για τις παραγγελίες που αφορούν τον κλάδο της εκπαίδευσης.
Την ίδια στιγμή, έρχεται στην επιφάνεια το ζήτημα που έχει να κάνει με τις καθυστερήσεις στις αποστολές, καθώς οι μεταφορικές έχουν κυριολεκτικά «κρασάρει» από τη μεγάλη αύξηση των παραγγελιών και από την πίεση για έγκαιρη παράδοση. Ήδη, μάλιστα, πολλές από αυτές αναπροσαρμόζουν τους μηχανισμούς τους ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες του 2021, καθώς η εικόνα δεν αναμένεται να αλλάξει ριζικά.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα επίσημα στοιχεία προβλέπουν ότι στο τέλος του 2021 θα υπάρχουν παγκοσμίως εγκατεστημένοι 1,77 δισ. υπολογιστές και tablets έναντι 1,64 δισ. το 2019. Ο αριθμός αυτός, αν και αναμφίβολα μεγάλος, αναδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη πολλά νοικοκυριά και άνθρωποι που δεν διαθέτουν τέτοιου είδους συσκευές, οι οποίες είναι πλέον είδος πρώτης ανάγκης στη σύγχρονη εποχή – κι αυτό, ανεξαρτήτως του κοροναϊού.
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Αντισυστημισμός, ο νέος κίνδυνος
- Τι είναι τα ηλεκτρικά δίκτυα UHV και πως η Κίνα έγινε υπερδύναμη σε αυτά
- Αμαλιάδα: «Την εγγονούλα μου την πήραν από τα χέρια της μαυρισμένη», λέει η γιαγιά του παιδού που σώθηκε
- ΚΚΕ: Τίμησε τον Κώστα Βάρναλη με μια μεγάλη εκδήλωση-συναυλία
- Αμαλιάδα: «Οι δικοί της με ρωτούσαν αν έκανε κακό στο παιδί», αποκαλύπτει η νονά του 2ου παιδιού της Ειρήνης
- Έρχεται η… Legoland του Minecraft