Πέντε light συνταγές με κάστανο που θα σας ενθουσιάσουν
Είναι ο απόλυτος εορταστικός καρπός και μπορούμε να τον απολαύσουμε άφοβα σε διάφορες εκδοχές
- Συγκλονίζει ο 95χρονος γιατρός του Πολυτεχνείου: Καμιά αμφιβολία για τους νεκρούς – Πολλοί τραυματίστηκαν από σφαίρες
- Πώς υποδέχτηκαν την επικοινωνία Σολτς - Πούτιν σε Λονδίνο και Παρίσι - Κινήσεις τακτικής στην σκακιέρα
- «Δεν θα καλύπτω εγώ τους πάντες, θα πω τα πράγματα με το όνομά τους» λέει η Ειρήνη
- Παρέλαση μασκοφόρων ενόπλων νεοναζί στο Οχάιο
Αυτές οι 5 συνταγές-ύμνος στο θρεπτικό και νόστιμο κάστανο είναι γευστικότατες πλην όμως με λίγες θερμίδες.
Κέικ Κάστανο
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
4 αυγά
1/4 του φλιτζανιού μέλι
1/4 του φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζάνι σιρόπι κάστανο (από γλυκό κάστανο)
20 κάστανα, βρασμένα καλά και καθαρισμένα
1 φλιτζάνι μαλακωμένη μαργαρίνη Light
Εκτέλεση:
Βάλε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη στο μίξερ και χτύπησε να αφρατέψουν.
Πρόσθεσε ένα, ένα τα αυγά και συνέχισε το χτύπημα
Στο μεταξύ βάλε το νερό με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν ελαφρά και να γίνουν ένα σιρόπι. Ανάμειξέ το όσο είναι ζεστό με το σιρόπι κάστανο.
Πρόσθεσε στα αυγά σου το κάστανο, το σιρόπι (αφού κρυώσει καλά) και το αλεύρι σιγά, σιγά να το τραβήξει.
Γύρισε σε φόρμα του κέικ και ψήσε στους 180 βαθμούς C για μία ώρα περίπου.
Σαλάτα με κάστανο και ρόδι
Υλικά:
2 φλιτζάνια φυλλώδη λαχανικά της επιλογής σου
1/2 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ρόδι
1/2 φλιτζάνι βρασμένα κάστανα κομμένα στα 4
1 σπιρτόκουτο παρμεζάνα θρυμματισμένο
1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κ. σούπας βαλσάμικο
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το λάδι με το βαλσάμικο.
Ψήσε τα κάστανο για περίπου 20 λεπτά στους 170 βαθμούς C.
Πρόσθεσε όλα τα λαχανικά και το τυρί σε ένα μεγάλο πιάτο.
Πρόσθεσε από πάνω το λάδι με το βαλσάμικο και απόλαυσε.
Ρύζι με κάστανα και μυρωδικά
Υλικά:
2 φλ. άψητο ρύζι
2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
2 φλ. νερό
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1 1/2 φλ. καβουρδισμένα κάστανα
1 φλ. αποξηραμένα cranberries
1 1/2 κ. σούπας μαργαρίνη
1 1/2 φλ. λεπτές φέτες καρότου
1 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 1/4 φλ. σέλινο κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
1 κ. σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ψήσε τα κάστανα για 15 λεπτά και μετά κόψε τα στα 4.
Μούλιασε τα cranberries για 20 λεπτά.
Λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Πρόσθεσε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και μαγείρεψε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά,
ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Πρόσθεσε όλα τα βότανα και ανακάτεψε.
Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τα καλά.
Σέρβιρε σε 12 πιάτα.
Τάρτα μαύρης σοκολάτας με κάστανα
Υλικά:
1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
60 γρ. μαύρη σοκολάτα, θρυμματισμένη
3/4 φλ. τυρί μασκαρπόνε
1/2 φλ. γάλα
6 κ. σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. της σούπας ρούμι
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. ψιλοκομμένα κάστανα
Εκτέλεση:
Ψήσε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Άφησέ την να κρυώσει.
Λιώσε την μαύρη σοκολάτα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Άδειασε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το μασκαρπόνε, το γάλα, 1/4φλ. κρυσταλλική ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το ρούμι, το αλεύρι, και τα ψιλοκομμένα κάστανα.
Ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τα ασπράδια αυγών και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν αφρώδη.
Πρόσθεσε 1 κ. σούπας ζάχαρη και συνέχισε να τα χτυπάς.
Ανακάτεψε μαλακά το μείγμα που μόλις έφτιαξες με το μείγμα της σοκολάτας.
Πρόσθεσε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη και ψήσε ξανά στους 170°C για 20 λεπτά.
Κόψε την τάρτα σε 8 κομμάτια.
Βελουτέ σούπα κάστανο
Υλικά:
3 φλ. ψημένα κάστανα
2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3/4 φλ. καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
6 φλ. ζωμό κοτόπουλου
5/8 κ. γλυκού αλάτι
1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
Πρόσθεσε τα λαχανικά σε ένα ταψί και ψήσε τα μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλε τα κάστανα, τα λαχανικά το ελαιόλαδο και το ζωμό σε ένα μίξερ.
Χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Πρόσθεσε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί μα το αλάτι και το πιπέρι.
Άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
Σέρβιρε τη σούπα σε 4 πιάτα.
Διαβάσαμε τις συνταγές στο Tlife.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις