Άνδρες : Tους προτιμούν οι γυναίκες με μούσια ή χωρίς
Η σχετική έρευνα μπορεί να περιγράφει μια θέση που...ίσως να μην περίμενες. Ποιόν θέλουν για πατέρα του παιδιού τους
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland με επικεφαλής τη διδακτορική φοιτήτρια Τessa Clarkson, τα γένια μπορούν να αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα για τις γυναίκες στην επιλογή μόνιμου ή προσωρινού συντρόφου.
«Ανακαλύψαμε ότι η τριχοφυΐα στο πρόσωπο επηρεάζει αρνητικά τις προτιμήσεις των γυναικών, κυρίως λόγω της απέχθειάς τους για τα παράσιτα όπως οι ψύλλοι», δήλωσε η Barnaby Dixson, καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Queensland.
Παράλληλα, η Δρ. Dixson υπογράμμισε το πολιτισμικό υπόβαθρο πίσω από τη συνήθεια ανδρών και γυναικών να αποτριχώνουν διάφορες περιοχές του σώματος όπως το πρόσωπο, το στήθος, τα χέρια, τα πόδια και η ηβική περιοχή.
Φταίνε τα παράσιτα
Σύμφωνα με την Δρ. Dixson, η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που παρουσιάζει επαρκείς αποδείξεις για την επιβεβαίωση της θεωρίας που θέλει την αποτρίχωση έναν σίγουρο τρόπο αποφυγής παράσιτων στο δέρμα.
Στο πλαίσιο της μελέτης, 919 γυναίκες που δήλωσαν μόνες, στο στάδιο γνωριμίας με κάποιον ή παντρεμένες/δεσμευμένες – κάποιες επέλεξαν να μην απαντήσουν-, ρωτήθηκαν για τη γνώμη τους για τους ξυρισμένους άντρες ή για τους άνδρες με γένια, σε σχέση με τις προσωρινές ή μόνιμες σχέσεις.
Οι γυναίκες που ήταν μόνες και επιθυμούσαν να αποκτήσουν παιδί, έδειξαν προτίμηση για τους άντρες δίχως γένια, ενώ την ίδια προτίμηση έδειξαν και οι παντρεμένες, χωρίς η προτίμηση να συνδεόταν απαραιτήτως με την επιθυμία για απόκτηση παιδιού, σύμφωνα με το ygeiamou.gr.
- Τραμπ: Εξαπολύει πυρά για υπερβολικές χρεώσεις και ζητεί πίσω τη Διώρυγα του Παναμά
- Μπαρτζώκας: «Έρχεται τη Δευτέρα ο Μενσά – Ήταν το 5ο ματς σε 10 μέρες»
- Μπένι Γκαντζ: Ο Νετανιάχου σαμποτάρει τη συμφωνία για τους ομήρους
- Κουτσούμπας: Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι «το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει», έχουμε πρόγραμμα εξουσίας
- Γκουαρδιόλα, ο πραγματικός υπεύθυνος για την κρίση της Σίτι
- Οι λύκοι επέστρεψαν στον Ταΰγετο έναν αιώνα μετά