Ο πρωθυπουργός έφτασε στο νοσοκομείο «Αττικόν», το μεσημέρι της Κυριακής. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από Σωτήση Τσιόδρα, ο οποίος φορούσε την ιατρική του ποδιά.
Κατά τις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για «μέρα αισιοδοξίας για τη χώρα», ενώ όταν έφτασε στην αίθουσα του εμβολιασμού έκανε διάφορες διαδικαστικές ερωτήσεις στον κ. Τσιόδρα.
Δείτε τη στιγμή του εμβολιασμού
Ανώδυνο
Αφού έλαβε το εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ήταν ανώδυνο», ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στις νοσηλεύτριες.
Το μήνυμα του πρωθυπουργού
Αμέσως μετά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, έκανε λόγο για «.σπουδαία μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, όσοι έχουν καχυποψία θα πείθονται πως αυτό είναι το σωστό» πρόσθεσε στη συνέχεια.
Όπως είπε «όλοι οι Έλληνες χαμογελάνε κάτω από τις μάσκες τους, καθώς ξεκίνησε το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού στη χώρα. Χρωστάμε τόσα πολλά στους υγειονομικούς, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες στόχος μας είναι να εμβολιάσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων».
Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτοί που με καχυποψία αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολισμού, θεωρώ θα πιστέψουν πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουνε με τον ιό, για να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε από τους ανθρώπους που αγαπάμε και για να πάει μπροστά η οικονομία της χώρας».
«Το εμβόλιο είναι καλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της.
«Όλοι αυτοί οι ερευνητές και οι επιστήμονες στον κόσμο αγωνίστηκαν για το εμβόλιο» τόνισε η ΠτΔ ένω έστειλε με τη σειρά της το δικό της μήνυμα στους πολίτες καλώντας τους να εμβολιαστούν.
«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού και να το υλοποιήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε η κα. Σακελλαρόπουλου.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας