Κοροναϊός : Παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα το πιστοποιητικό εμβολιασμού;
Στο έγγραφο υπάρχει το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου
- «Mr Everyman»: Οι 51 άνδρες που καταδικάστηκαν για τους βιασμούς της Ζιζέλ - Γιατί τους ονόμασαν έτσι;
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λαμβάνουν όλοι οι πολίτες οι οποίοι θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Όσοι θα λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου (πότε εμβολιάστηκε κλπ.).
Παράλληλα, όσοι εμβολιάζονται πρώτη φορά θα λαμβάνουν έντυπο πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Στο έγγραφο υπάρχει το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου.
Συνάδει ή παραβιάσει τα προσωπικά δεδομένα;
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, μίλησε στο MEGA, για το αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού συνάδει ή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα.
«Ζούμε στην εποχή της σύγκρουσης των συνταγματικών δικαιωμάτων. Πρέπει να σταθμίζουμε ποιο είναι το μείζον αγαθό. Στην προκειμένη περίπτωση, βάσει νομολογίας του ΣτΕ, είναι προς την κατεύθυνση της δημόσιας υγείας. Θεωρώ ότι η στάθμιση του ΣτΕ είναι υπέρ της δημόσιας υγείας» τόνισε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, σχολίασε, για το αν είναι νόμιμο ένας ιδιώτης ή μια αεροπορική εταιρεία, επί παραδείγματι, να ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού.
«Αυτά πρέπει να ρυθμιστούν με κεντρικές αποφάσεις της πολιτείας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπάρχει η αρχή της ελαχιστοποίησης, να δίνει ο καθένας τα λιγότερα δεδομένα που διαθέτει» τόνισε, επισημαίνοντας ότι αυτά πρέπει να διευθετηθούν από τα νομοθετικά σώματα και να μην επαφίεται στον κάθε ιδιώτη.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις