Ακάρ : Η Ελλάδα φοβάται, γι’ αυτό δεν έρχεται να συζητήσουμε
Εκ νέου λάδι στη φωτιά ρίχνει η Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει εκνευριστεί πολύ με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της γειτονικής χώρας
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- «Διαταραγμένη» χαρακτήρισε η κυβέρνηση τη νεαρή Ιρανή φοιτήτρια που γδύθηκε δημοσίως
- Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και εκρηκτικών υλών – Συνελήφθησαν 5 άτομα
- Τσουνάμι εκλογικής παραπληροφόρησης στα social media - Ανησυχία για «ξένο δάκτυλο»
Εκ νέου λάδι στη φωτιά ρίχνει η Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει εκνευριστεί πολύ με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της γειτονικής χώρας.
Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επανέλαβε τη γνωστή… «καραμέλα», πως η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, εξοπλίζοντας 16 περιοχές στο Αιγαίο.
Σε δηλώσεις του που αναμεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, με αφορμή την αποστολή τούρκων στρατιωτικών στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ακάρ στάθηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο.
«Η Ελλάδα φοβάται»
«Τα δικαιώματα της Τουρκίας (στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο), το διεθνές δίκαιο και οι διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις καλής γειτονίας, δέχονται σοβαρές επιθέσεις. Η χώρα μας δέχεται επιθέσεις και πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή νύχτα – μέρα. Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα, δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την αποδοχή της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο» είπε αρχικά ο Ακάρ.
«Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει 16 περιοχές στο Αιγαίο, παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες. Τι λογική είναι αυτή; Πρόκειται για πρόκληση. Λέμε ναι στις διερευνητικές επαφές και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Ελλάδα, καθώς και στον διαχωρισμό θαλάσσιων ζωνών, υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ. Όμως, η ελληνική πλευρά δεν έρχεται να συζητήσουμε. Γιατί; Επειδή φοβάται. Γιατί φοβάται; Επειδή δεν έχει δίκιο. Εμείς έχουμε δίκιο και αυτό είναι ισχυρό. Λέμε «ας καθίσουμε το συντομότερο δυνατόν, να μιλήσουμε για σχέσεις καλής γειτονίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και να βρούμε πολιτικές λύσεις για όλα τα προβλήματά μας μέσω του διαλόγου». Αλλά αυτοί αυξάνουν τις εντάσεις, χωρίς να βασίζονται στις δυνάμεις τους».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις