Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Δύο cocktail για την Πρωτοχρονιά από τον Θάνο Προυναρούς

Δύο cocktail για την Πρωτοχρονιά από τον Θάνο Προυναρούς

Ο διακεκριμένος bartender μιξάρει τα συναισθήματά μας για την αλλαγή της χρονιάς. Το αποτέλεσμα; Να το πιεις στο ποτήρι!

Ο άνθρωπος πίσω από το αγαπημένο μπαρ της πόλης-και όχι μόνο- Baba au Rum μας δίνει ιδέες για δύο cocktail που μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι, είναι εντελώς γιορτινά-πρωτοχρονιάτικα και θα βοηθήσουν λίγο την κατάσταση με την πολυαναμενόμενη είσοδο του 2021: όλες και όλοι χρειαζόμαστε να είναι πραγματικά καλύτερο από την χρονιά που φεύγει.

Cocκtail No1: Red Velvet Punch

Ο Θάνος Προυναρούς περιγράφει αυτό το κατακόκκινο δημιούργημα ως εξής: «παντς απο το χωριό του Αη-Βασίλη». Ζεστά αρώματα μελιού και γήινες νότες αναδίδονται, ενώ κονιάκ και βερμούτ δένουν αρμονικά με τα λεπτά χαρακτηριστικά του τριαντάφυλλου και των μούρων.

Κόκκινα φρούτα: όταν προστίθενται σε ένα cocktail με τον σωστό τρόπο, απλώς το απογειώνουν

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύονται:

*1 μέρος σιρόπι μελιού (3 μέρη μελι σε 1 μέρος νερού)

*2 μέρη χυμο λεμόνιου-μοσχολέμονου

*3 μέρη αλκοόλ (Κονιάκ και γλυκο βερμούτ απο ροζέ κρασί της περιοχής Chambery -Chamberyzette)

*4 μέρη χυμό κράνμπερι

* Σπόροι απο κάρδαμο,κόκκινα σμέουρα και αρωματικό τριαντάφυλλο

Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 3-4 ώρες και κατόπιν σερβίρουμε σε ωραίες κούπες με πάγο. Γαρνίρουμε με φύλλα απο κόκκινο τριαντάφυλλο.

Θάνο, ελπίζουμε να ανταμώσουμε σύντομα στα μπαρ και τις μπάρες

Cocktail No2: Santa’s Marmalade Cocktail

Φρουτώδες, δροσερό και ευκολόπιοτο λόγω της ευχάριστης γλυκόξινης γεύσης του

*50ml spiced ρούμι 10μλ grand marnier ή cointreau

*2 κουταλάκια γλυκού μαρμελάδα φρούτα του δάσους

*10ml χυμό λεμονιού ή λάιμ

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε σέικερ, πάγο και ανακινούμε δυνατά. Αν δεν έχουμε σέικερ σε μεγάλη κανάτα και τα ανακατεύουμε μαζί με πάγο μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε χωρίς τον πάγο σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουμε με μούρα ή στικ κανέλας και αστεροειδή άνισο ή και όλα μαζί.

O Θάνος Προυναρούς μας προτρέπει να νιώσουμε ελεύθεροι να δημιουργήσουμε και να πειραματιστούμε κρατώντας τις βασικές αρχές γλυκού/ξινού!

Παιχνίδι με τις γαρινιτούρες: αποξηραμένα άνθη και φρούτα είναι μια καλή ιδέα.

Must in

Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Shiro Oguni έχει δηλώσει πως θέλει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία γύρω από την άνοια και να αλλάξει τις αντιλήψεις γύρω από από αυτήν και τη γήρανση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024