Δύο cocktail για την Πρωτοχρονιά από τον Θάνο Προυναρούς
Ο διακεκριμένος bartender μιξάρει τα συναισθήματά μας για την αλλαγή της χρονιάς. Το αποτέλεσμα; Να το πιεις στο ποτήρι!
- Τον ειδοποίησαν από το νοσοκομείο ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά από επέμβαση ρουτίνας
- Κάπως... ταλαιπωρημένο είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Βατικανό - Δείτε φωτογραφίες
- Σε αυτό το πάρτι γενεθλίων, έφηβες γιορτάζουν κρυφά στο Αφγανιστάν
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο άνθρωπος πίσω από το αγαπημένο μπαρ της πόλης-και όχι μόνο- Baba au Rum μας δίνει ιδέες για δύο cocktail που μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι, είναι εντελώς γιορτινά-πρωτοχρονιάτικα και θα βοηθήσουν λίγο την κατάσταση με την πολυαναμενόμενη είσοδο του 2021: όλες και όλοι χρειαζόμαστε να είναι πραγματικά καλύτερο από την χρονιά που φεύγει.
Cocκtail No1: Red Velvet Punch
Ο Θάνος Προυναρούς περιγράφει αυτό το κατακόκκινο δημιούργημα ως εξής: «παντς απο το χωριό του Αη-Βασίλη». Ζεστά αρώματα μελιού και γήινες νότες αναδίδονται, ενώ κονιάκ και βερμούτ δένουν αρμονικά με τα λεπτά χαρακτηριστικά του τριαντάφυλλου και των μούρων.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύονται:
*1 μέρος σιρόπι μελιού (3 μέρη μελι σε 1 μέρος νερού)
*2 μέρη χυμο λεμόνιου-μοσχολέμονου
*3 μέρη αλκοόλ (Κονιάκ και γλυκο βερμούτ απο ροζέ κρασί της περιοχής Chambery -Chamberyzette)
*4 μέρη χυμό κράνμπερι
* Σπόροι απο κάρδαμο,κόκκινα σμέουρα και αρωματικό τριαντάφυλλο
Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 3-4 ώρες και κατόπιν σερβίρουμε σε ωραίες κούπες με πάγο. Γαρνίρουμε με φύλλα απο κόκκινο τριαντάφυλλο.
Cocktail No2: Santa’s Marmalade Cocktail
Φρουτώδες, δροσερό και ευκολόπιοτο λόγω της ευχάριστης γλυκόξινης γεύσης του
*50ml spiced ρούμι 10μλ grand marnier ή cointreau
*2 κουταλάκια γλυκού μαρμελάδα φρούτα του δάσους
*10ml χυμό λεμονιού ή λάιμ
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε σέικερ, πάγο και ανακινούμε δυνατά. Αν δεν έχουμε σέικερ σε μεγάλη κανάτα και τα ανακατεύουμε μαζί με πάγο μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε χωρίς τον πάγο σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουμε με μούρα ή στικ κανέλας και αστεροειδή άνισο ή και όλα μαζί.
O Θάνος Προυναρούς μας προτρέπει να νιώσουμε ελεύθεροι να δημιουργήσουμε και να πειραματιστούμε κρατώντας τις βασικές αρχές γλυκού/ξινού!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις