Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλική μακαρονάδα : Πώς να φτιάξετε την παραδοσιακή caccio e pepe

Ιταλική μακαρονάδα : Πώς να φτιάξετε την παραδοσιακή caccio e pepe

Η Caccio e Pepe περιλαμβάνει και αρκετό πιπέρι.

Η καλύτερη ιταλική μακαρονάδα  Cacio e Pepe, περιλαμβάνει τα εξής συστατικά:

  • 200g υψηλής ποιότητας μακαρόνια (ο Zanoni χρησιμοποιεί Neapolitan spaghetti),
  • 4-7g άγριου μαύρου πιπεριού (προσαρμόζεται στη γεύση, ανάλογα με την ένταση στη γεύση του πιπεριού),
  • 160 γραμμάρια Pecorino Romano, συν δύο κομμάτια Pecorino και
  • 3l νερό καρυκευμένο με 15g αλάτι

Σύμφωνα με τη συνταγή του Simone Zanoni:

Οδηγίες

Συνθλίψτε το πιπέρι με γουδί και γουδοχέρι.

Τρίψτε το Pecorino με έναν τρίφτη. Βράζουμε το νερό, βράζουμε το αλάτι και προσθέτουμε τα μακαρόνια.

Ανακατέψτε απαλά στην αρχή για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Αφήστε το πιπέρι να ζεσταθεί για μερικά λεπτά.

Προσέξτε να μην κάψετε το πιπέρι. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε απαλά 2 έως 3 κουταλιές νερό με άμυλο ζυμαρικών στο πιπέρι. Βράζουμε.

Προσθέστε τις κρούστες τυριών και σιγοβράστε. Όταν τα μακαρόνια είναι μισομαγειρεμένα (μετά από περίπου έξι λεπτά), μεταφέρετέ τα στο τηγάνι με το πιπέρι και το αμυλούχο νερό των ζυμαρικών διατηρώντας το υπόλοιπο νερό μαγειρέματος.

Μεταφέρετε άλλη μια κουταλιά νερό στο τηγάνι. Μετά από λίγα ακόμη λεπτά, αφαιρέστε τις φλούδες Pecorino και τοποθετήστε τις σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστε να μαγειρεύετε τα μακαρόνια μέχρι δύο λεπτά.

Κλείστε και αφήστε τα ζυμαρικά να κρυώσουν μερικώς. Πρέπει να υπάρχει λίγο νερό μαγειρέματος στο ταψί.

Μετά από περίπου ένα λεπτό από την ώρα που κλείσατε το μάτι, αρχίστε να προσθέτετε το τριμμένο τυρί στα ζυμαρικά από ψηλά, ανακινώντας το τηγάνι όλη την ώρα για να το επικαλύψετε ομοιόμορφα.

Προσθέστε νερό μαγειρέματος όπως απαιτείται για να βοηθήσετε τη σάλτσα να δέσει.

Βάλτε τα μακαρόνια σε ένα πιάτο και προσθέστε κι άλλο πιπέρι στο τέλος και το πιάτο θα είναι έτοιμο.

Must in

Μανούσος Μανουσάκης: Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον αγαπημένο σκηνοθέτη

Ο Μανούσος Μανουσάκης έφυγε από τη ζωή χθες, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου σε ηλικία 74 ετών, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτενικό χώρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024