Το πιο γευστικό χοιρινό με μαρμελάδα για την Πρωτοχρονιά
Στο πνεύμα των εορτών, ο γνωστός σεφ, Χριστόφορος Πέσκιας, ετοιμάζει χοιρινό με μαρμελάδα για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
Στο πνεύμα των εορτών, ο γνωστός σεφ, Χριστόφορος Πέσκιας, ετοιμάζει χοιρινό με μαρμελάδα για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.
Τα υλικά:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΗ
- 240 γρ. αλάτι
- 220 γρ. μέλι
- 240 ml νερό
- 20 κόκκοι ευρωπαϊκό κέδρο
- 5 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 20 κόκκους πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ CHUTNEY
- 30 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γρ. μήλο Τριπόλεως κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 300 γρ. αχλάδι Τυρνάβου κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 60 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
- 150 ml χυμό πορτοκάλι
- 150 ml μηλίτη
- 15 γρ. καστανή ζάχαρη
- ½ μάτσακι φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά του τσαγιού toqarachi (Γιαπωνέζικο πιπέρι) ή κάποιο καλό μπούκοβο
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ
- 1 χοιρινό καρέ γύρω στο 1 ½ κιλό (με περίπου 6 μπριζόλες που θα είναι στην άκρη καθαρισμένες – Γαλλικής κοπής
- 80 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Ζαχάρως
- Κλιματική αλλαγή: Καμπανάκι κινδύνου για τη Μεσόγειο – Θερμαίνεται ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο
- Ανδρουλάκης: Η πολιτική της ΝΔ πρέπει να αποτελέσει παρελθόν το γρηγορότερο
- Μέριλαντ: 30χρονη εκπαιδευτικός έκανε 20 φορές σεξ με 14χρονο – Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια
- «Mykonos»: Ο παραγωγός Γιάννης Αντετοκούνμπο, η Κλέλια Ανδριολάτου και μια κωμωδία στο «νησί των ανέμων»
- ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων στην ΑΕΚ για τα καπνογόνα στην Πάτρα