Γώγος: Προφανώς και θα υπάρξει στέλεχος του μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα
Ο κ. Γώγος δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους στη χώρα μας, ωστόσο υπογράμμισε πως είναι αναμενόμενο να φτάσει και στη χώρα μας το μεταλλαγμένο στέλεχος, μιας και ο φονικός δεν γνωρίζει σύνορα
Για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε και στην Ελλάδα, μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.
Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Γώγος δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους στη χώρα μας, ωστόσο υπογράμμισε πως είναι αναμενόμενο να φτάσει και στη χώρα μας το μεταλλαγμένο στέλεχος, μιας και ο φονικός δεν γνωρίζει σύνορα.
«Ο μεταλλαγμένος ιός δεν πρόκειται να έχει σύνορα, με τις μετακινήσεις που γίνονται από τη μια χώρα στην άλλη θα έχουμε σίγουρα κρούσματα μεταλλαγμένου ιού σε όλη την Ευρώπη και προφανώς θα υπάρξουν και στη χώρα, μας και φαίνεται πως έχουν ήδη ανιχνευτεί τέτοιου είδους στελέχη» είπε.
«Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει γενικώς αυτή η επιφυλακτικότητα σε σχέση με την μεταδοτικότητα και λόγω των εορτών και λόγω της παρουσίας αυτού του ιού και στη Βρετανία υπήρχε αυτό και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και είναι πολύ φυσικό να υπάρχει και στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.
«Δεν αλλάζει τα δεδομένα η παρουσία μετάλλαξης στη χώρα μας. Είναι κάτι αναμενόμενο. Φυσικά δεν ξέρουμε την έκταση που έχει λάβει. Εμείς πρέπει να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, δηλαδή ποια είναι η διασπορά και ποια ήταν η επίδραση της κινητικότητας και αυτό μπορεί να έχει συνέπειες στις καταγραφές των παραμέτρων της επιδημιολογικές» κατέληξε.
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442