Η Aston Martin αποκάλυψε το πρώτο από τα συνολικά δέκα αντίτυπα της έκδοσης Concorde, μιας αεροπορικής έμπνευσης παραλλαγής της DBS Superleggera η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή τα 50 χρόνια από την πρώτη πτήση του διάσημου αεροσκάφους και μετά από παραίνεση της έκθεσης της βρετανικής φίρμας στο Bristol.


Η προέλευση της συγκεκριμένης παραγγελίας δεν είναι διόλου τυχαία μιας και στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται το τελευταίο βρετανικό Concorde ως μουσειακό πλέον είδος καθώς ο πάλαι ποτέ χώρος κατασκευής του έχει μετατραπεί σε αεροπορικό μουσείο που βρίσκεται δύο βήματα από τη συγκεκριμένη έκθεση της Aston Martin.

Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν η DBS Superleggera βρίθει από λεπτομέρειες που παραπέμπουν στο υπερηχητικό αεροσκάφος διαθέτοντας την ίδια ακριβώς απόχρωση με το Concorde και τα χρώματα της British Airways στην ανθρακονημάτινη οροφή, στο splitter και στον αεροδυναμικό διαχύτη.

Πανταχού παρούσα και η σιλουέτα του δυσαναπλήρωτου Concorde στην οροφή, στα φτερά και σε λεπτομέρειες του εσωτερικού, ενώ η συγκεκριμένη έκδοση φέρει τα διακριτικά G-BOAC από την ναυαρχίδα του βρετανικού στόλου των Concorde η οποία πραγματοποίησε την τελευταία της πτήση στις 31 Οκτωβρίου 2003.

Στα ενδότερα ξεχωρίζουν τα γραφικά που παραπέμπουν σε όργανο μέτρησης Mach στο σκιάδιο του οδηγού, ειδικά διαμορφωμένες επενδύσεις για την έκδοση με το έμβλημα της British Airways και νέα paddles από ανακυκλωμένο τιτάνιο που κάποτε αποτελούσε μέρος κάποιου Concorde.

Στο ίδιο μήκος κύματος γραφικά και λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην πάλαι ποτέ ναυαρχίδα των αεροσκαφών έχουν τοποθετηθεί στα ηχεία, στα υποβραχιόνια και στα μαρσπιέ.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της DBS Superleggera έτσι και η συγκεκριμένη επωφελείται από τον V12 των 5,2 λίτρων ο οποίος εξασφαλίζει 725 ίππους και 900 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς με τη συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα δηλαδή επιδόσεις εξόχως ταιριαστές σε μια έκδοση που φέρει την ονομασία Concorde.