Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Η μετάλλαξη της Ν. Αφρικής είναι πιο επικίνδυνη από τη Βρετανική

Κοροναϊός : Η μετάλλαξη της Ν. Αφρικής είναι πιο επικίνδυνη από τη Βρετανική

«Ανησυχώ απίστευτα για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή και γι' αυτό πήραμε τα μέτρα που πήραμε για να περιορίσουμε όλες τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική» δήλωσε ο Χάνκοκ στο ραδιόφωνο του BBC

Η νέα παραλλαγή του ιού, που προκαλεί την Covid-19 και εντοπίσθηκε στη Νότια Αφρική, είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από την πολύ μεταδοτική βρετανική παραλλαγή του, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «πολύ σημαντικό πρόβλημα».

«Ανησυχώ απίστευτα για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή και γι’ αυτό πήραμε τα μέτρα που πήραμε για να περιορίσουμε όλες τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική» δήλωσε ο Χάνκοκ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό πρόβλημα (…) και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη νέα παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου» πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός.

Εξάλλου, ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του ITV Ρόμπερτ Πέστον δήλωσε σήμερα, επικαλούμενος έναν επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης χωρίς να τον κατονομάζει, πως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι τα εμβόλια για την Covid-19 θα είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής του κοροναϊού που βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

«Σύμφωνα με έναν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο λόγος που ο Ματ Χάνκοκ είναι ‘απίστευτα ανήσυχος’ για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή της Covid-19 είναι ότι δεν είναι τόσο σίγουροι ότι τα εμβόλια θα είναι τόσο αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή της όσο είναι για την παραλλαγή που εμφανίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε ο Πέστον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι το All-Star του ΜLS

Δίχως την παρουσία του Λιονέλ Μέσι θα πραγματοποιηθεί το All Star του φετινού MLS.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024