Το άγγιγμα της τίγρης…
Την προτελευταία ημέρα του 2020, την περασμένη Τετάρτη, το παρατηρητήριο για την COVID-19 του Johns Hopkins University κατέγραψε στον θλιβερό του κατάλογο ότι τα θύματα του κορωνοϊού στον κόσμο έφτασαν τα 1.796.768. Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τη λίστα των χαμένων ψυχών διαπιστώνει σοκαρισμένος ότι οι ΗΠΑ θρηνούν τους περισσότερους (339.360) νεκρούς, στη Γηραιά Ηπειρο η Ιταλία […]
Την προτελευταία ημέρα του 2020, την περασμένη Τετάρτη, το παρατηρητήριο για την COVID-19 του Johns Hopkins University κατέγραψε στον θλιβερό του κατάλογο ότι τα θύματα του κορωνοϊού στον κόσμο έφτασαν τα 1.796.768.
Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τη λίστα των χαμένων ψυχών διαπιστώνει σοκαρισμένος ότι οι ΗΠΑ θρηνούν τους περισσότερους (339.360) νεκρούς, στη Γηραιά Ηπειρο η Ιταλία θρηνεί 73.604 ανθρώπους και βρίσκεται πάνω από την απομονωμένη Βρετανία με 72.656 και τη Γαλλία με 64.240 θύματα.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στον κατάλογο 191 χωρών η Κίνα από την αρχή της πανδημίας εμφανίζεται να έχει μόνο 4.781 θύματα και από την περασμένη Τετάρτη να βρίσκεται στην 41η θέση, κάτω ακόμη και από τη μικρή Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων όπου ήδη θρηνούμε 4.788 νεκρούς.
Αραγε τι αλήθεια συμβαίνει;
Η Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε ο μεγαλύτερος εφιάλτης του κόσμου, κατατρόπωσε τον κορωνοϊό (πώς;), κάτι που όπως φαίνεται ο δυτικός αναπτυγμένος κόσμος αδυνατεί να πράξει αποτελεσματικά ή απλά η λίστα του τρόμου δεν λέει την αλήθεια;
Η απάντηση ίσως βρίσκεται σε μια τελευταία έρευνα του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που έδειξε ότι «ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γουχάν, την κινεζική πόλη των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων από όπου ξεκίνησε η πανδημία, ίσως ήταν δεκαπλάσιος σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα».
Το ανησυχητικό συμπέρασμα προκύπτει από ορολογική μελέτη σε 34.000 κατοίκους της κινεζικής μεγαλούπολης τον περασμένο Απρίλιο. Το 4,4% των συμμετεχόντων βρέθηκε να φέρει αντισώματα κατά του SARS-CoV-2, που σημαίνει ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο κάτοικοι της Γουχάν προσβλήθηκαν από κορωνοϊό στο πρώτο κύμα της πανδημίας.
Πέρα από τις αμφιβολίες που μόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η επιστημονική κοινότητα μπορούν να ξεκαθαρίσουν, το γεγονός είναι ότι η Γουχάν και η Κίνα ολόκληρη έχουν επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής και της οικονομίας. Μιας τεράστιας μηχανής που τρέχει όταν οι ΗΠΑ και η ΕΕ πλήττονται από τα κύματα της πανδημίας.
Ολα δείχνουν ότι σύντομα η Δύση θα αισθανθεί το «άγγιγμα της τίγρης»…
- «Ένα αποδυναμωμένο Ιράν ίσως στραφεί στα πυρηνικά», προειδοποιούν οι ΗΠΑ
- Ποιες αποφάσεις θα πάρει ο Μητσοτάκης στα βουνά της Κρήτης
- Μαγδεμβούργο: Ένας τρομοκράτης από αυτούς που δεν έχουμε συνηθίσει
- LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης
- Ζαχαράκη για νέα σύλληψη αστυνομικού της Βουλής: Δεν γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας από οποιονδήποτε
- Το γκολ του Γερεμέγεφ που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (vid)