Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ένα πολυτελές σπίτι με γήινα στοιχεία στην Ισπανία

Ένα πολυτελές σπίτι με γήινα στοιχεία στην Ισπανία

Κεραμικά πλακάκια καλύπτουν τα ταβάνια, τη βεράντα και το εσωτερικό της πισίνας στην Casa Ter.

Μια σκάλα από κεραμικά πλακάκια οδηγεί από τη βεράντα στην πισίνα του Casa Ter, μιάς κατοικίας από πέτρα και τσιμέντο που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό στούντιο Mesura στο Baix Empordà της Ισπανίας.

Τα πλακάκια χαρίζουν γήινους τόνους στην πισίνα του σπιτιού που βρίσκεται στην αγροτική Καταλονία ενώ το όνομά του, Casa Ter, προέρχεται από τον ποταμό Ter που κυλά κοντά στο κτίριο.

Πέτρες από τις όχθες του ποταμού Ter έχουν χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία της κατοικίας, παρέα με τσιμέντο στο χρώμα της άμμου.

View this post on Instagram

A post shared by MESURA (@mesura.eu)

Τα συγκεκριμένα πλακάκια που καλύπτουν την βεράντα, το εσωτερικό της πισίνας αλλά και τα ταβάνια του σπιτιού κατασκευάζονται στην περιοχή, στην πόλη La Bisbal.

Το αρχιτεκτονικό στούντιο Mesura σχεδίασε το Casa Ter έτσι ώστε οι ένοικοί του να αξιοποιούν στο έπακρο τις όμορφες μέρες του καλοκαιριού.

«Ο μεσογειακός τρόπος ζωής σημαίνει να περνάς μεγάλο μέρος της μέρας έξω, λόγω του ευχάριστου κλίματος που επικρατεί όλο τον χρόνο. Στην Ισπανία, δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει εξωτερική κουζίνα ή καθιστικό και οι κάτοικοι να περνούν εκεί μαζί τις μέρες τους» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του στούντιο.

View this post on Instagram

A post shared by MESURA (@mesura.eu)

Η σκεπαστή βεράντα κλείνει με γυάλινες συρόμενες πόρτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να δημιουργήσει έναν ηλιόλουστο αλλά προστατευμένο χώρο.

«Το σπίτι μπορεί να κλείσει ή να ανοίξει εντελώς. Μπορείς να επιλέξεις να διατηρήσεις την φύση σε απόσταση μέσω των παραθύρων ή να την αφήσεις να μπει μέσα στο σπίτι» δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Mesura.

Ο χώρος της βεράντας χρησιμοποιείται συνήθως ως τραπεζαρία, πλαισιωμένος από τη κουζίνα από τη μία πλευρά και το σαλόνι από την άλλη.

Το υπνοδωμάτιο-ξενώνας έχει δική του ξεχωριστή είσοδο. Τρία υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο συμπληρώνουν το ισόγειο.

Οι σκάλες οδηγούν στον πρώτο όροφο και την κύρια κρεβατοκάμαρα. Το αρχιτεκτονικό στούντιο Mesura εδρεύει στη Βαρκελώνη και ιδρύθηκε το 2010 από τους Benjamin Iborra Wicksteed και Carlos Dimas Carmona.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024