Μαγειρέψτε ριζότο με αχλάδι και gorgonzola
Μια πρωτότυπη συνταγή για ριζότο που θα σας συναρπάσει
- Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία τα ΜΜΜ - Πώς θα κινηθούν
- Συνελήφθη ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας με την υποψία βιασμού - Το περιστατικό
- Ο πρώτος κήπος με τεχνητή νοημοσύνη που θα επιτρέπει να μιλάτε με τα λουλούδια
- Μπορεί ο σκύλος να μιμηθεί τις δικές μας κινήσεις; Κι αν ναι, πώς;
Μια πρωτότυπη συνταγή για ριζότο που θα σας συναρπάσει…
Υλικά για 4 άτομα
* 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
* 2 αχλάδια κάιζερ καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
* 200 γρ. gorgonzola
* 3 κουταλιές μαργαρίνη
* 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
* ½ ποτήρι λευκό κρασί
* 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
* Αλάτι
* Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε ελαφρά τα αχλάδια. Τα αφαιρείτε προσεκτικά από το τηγάνι και τα αφήνετε για λίγο στην άκρη.
2. Ρίχνετε στο τηγάνι το ρύζι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Ξαναβάζετε το 1 αχλάδι στο τηγάνι και ρίχνετε κουτάλα-κουτάλα μέσα στο ρύζι τον ζωμό λαχανικών, ο οποίος πρέπει να είναι βραστός. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια.
3. Πέντε λεπτά προτού τελειώσει το βράσιμο, ρίχνετε το gorgonzola, την παρμεζάνα και το άλλο αχλάδι ανακατεύοντας. Μετά από 20-25 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέσατε το ρύζι, το ριζότο είναι έτοιμο. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
https://youtu.be/1a5K8FvhCnk
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις