H Bayer ανέλαβε το εμβόλιο της CureVac, μήλο της Έριδας ανάμεσα σε ΕΕ – ΗΠΑ
H γερμανική CureVac, η οποία είχε δηλώσει ότι αναζητούσε εμπορικό σύμμαχο, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα κλινική μελέτη φάσης 3
- Σε κρίσιμη κατάσταση έφηβος που μολύνθηκε από τη γρίπη των πτηνών
- Αλλαγή ευρωπαϊκής πολιτικής για τις αμυντικές δαπάνες – Τι θα γίνει με τα Ταμεία Συνοχής
- Οι αναρτήσεις της Ειρήνης μετά το θάνατο κάθε παιδιού στην Αμαλιάδα
- Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβαρδίζουν την Βηρυτό, η Χεζμπολάχ χτυπάει το Τελ Αβίβ
Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανέθεσε στην χημική βιομηχανία Bayer την εμπορική διάθεση του εμβολίου mRNA που αναπτύσσει κατά της Covid-19, το οποίο έγινε πέρυσι αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες.
«Η Bayer θα συνεισφέρει με την τεχνογνωσία και τις υπάρχουσες υποδομές της σε θέματα όπως οι κλινικές επιχειρήσεις, τα ρυθμιστικά θέματα, η φαρμακοεπαγρύπνιση, οι ιατρικές πληροφορίες, η απόδοση των εφοδιαστικών αλυσίδων και η υποστήριξη σε επιλεγμένες χώρες» ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους.
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν διευκρινίστηκαν, αναφέρει το Reuters.
H CureVac, η οποία είχε δηλώσει ότι αναζητούσε εμπορικό σύμμαχο, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα κλινική μελέτη φάσης 3 για το εμβόλιό της, το οποίο βασίζεται στην ίδια τεχνολογία mRNA που εφάρμοσαν οι ανταγωνιστές της BioNtech και Moderna.
Μια ανάλογη εμπορική συμφωνία έχει συναφθεί ανάμεσα στην BioNTech και την Pfizer, η οποία ανέλαβε τη διάθεση εμβολίου που ήδη διανέμεται στην Ευρώπη.
Η CureVac, η οποία περιλαμβάνεται στον δείκτη Nasdaq του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, σκοπεύει να παραγάγει έως και 300 εκατ. δόσεις το 2021 και μέχρι 600 εκατ. δόσεις το 2022.
Τον περασμένο Μάρτιο, η CureVac φέρεται να έγινε το μήλο της Έριδας ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική, σύμφωνα με δημοσιεύματα που ήθελαν τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προσπαθεί να εξασφαλίσει αποκλειστική πρόσβαση στο πειραματικό εμβόλιο. Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αποφάσισε άμεσα τη χρηματοδότηση της γερμανικής εταιρείας με 80 εκατ. ευρώ.
Άλλοι επενδυτές της CureVac είναι το Ίδρυμα Γκέιτς, η GlaxoSmithKline και η γερμανική κυβέρνηση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξασφαλίσει έως 405 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.
Μέχρι σήμερα η Bayer, γίγαντας της φαρμακοβιομηχανίας και της χημικής βιομηχανίας, δεν δραστηριοποιείτο στην αγορά των εμβολίων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις