Τσαβούσογλου : Παράθυρο ευκαιρίας για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα – Προσεχώς συνάντηση με Δένδια
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση»
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- O Έλον Μασκ στο μικροσκόπιο για διαρροή κρατικών μυστικών
Την ύπαρξη συζητήσεων σε εξέλιξη προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Νίκο Δένδια αποκάλυψε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνάντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Πορτογαλία όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.
«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα. Και σχεδιάζουμε να συναντηθούμε τις επόμενες εβδομάδες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, τον Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι και πολύ καλός μου φίλος» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτήρισε επίσης ως «παράθυρο ευκαιρίας» την προεδρία της Πορτογαλίας στην ΕΕ, καθώς όπως είπε, η Πορτογαλία προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες και είναι αντικειμενική όσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και ανέφερε ότι η Ένωση δεν θα έπρεπε να επικεντρώνεται μόνο σε προβληματικές πτυχές, αλλά και σε άλλα θέματα, όπως είναι η διαχείριση του προσφυγικού.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Κυπριακό, λέγοντας πως η Τουρκία έχει υποστηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες για να υπάρξει μια μακροχρόνια λύση στο ζήτημα, ωστόσο όλες έχουν απορριφθεί από τους Ελληνοκύπριους.
«Η Τουρκία είναι υπέρ της δίκαιης κατανομής στην Ανατολική Μεσόγειο. Δυστυχώς, για πολλά χρόνια, μερικά μέλη της ΕΕ, ορισμένες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων, αγνοούσαν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε κα πρόσθεσε ότι «απέκλειαν την Τουρκία από όλες τις πρωτοβουλίες και η Τουρκία ήταν υπομονετική. Όμως πρόσφατα, έπρεπε να ξεκινήσει τις δικές της δραστηριότητες μέσα στα πλαίσια των νόμιμων και καταχωρισμένων περιοχών της υφαλοκρηπίδας», κατέληξε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις